Byggeriet Ydungaard i Værløse. Illustration: Vilhelm Lauritzen Arkitekter

Endnu et seniorbofællesskab på vej – denne gang i Nordsjælland

Til efteråret kan Værløse almennyttige Boligselskab, VAB, gå i gang med at bygge 36 boliger i seniorbofællesskabet Ydungaard. Det sker, efter byrådet i Furesø Kommune har givet grønt lys til opførelsen på grunden ved Kirke Værløsevej 55 i Værløse.

– Vi glæder os til at komme i gang med byggeriet. Vi har valgt at bygge netop et seniorbofællesskab, fordi der er et behov i kommunen, og fordi det er den slags boliger, der er efterspurgt. Alle er enige om, at seniorboliger er en god idé. Med byggeriet ønsket vi at skabe rammen for, at folk får et godt seniorliv i en boligafdeling, hvor de har mulighed for at dyrke fællesskabet. Det er hele grundtanken med byggeriet, der har et centralt beliggende fælleshus, siger formand Niels Teinhart, Værløse almennyttige Boligselskab.

Boligselskabet har samarbejdet med DAB om at finde frem til projektet.

– Hele situationsplanen er bygget op om fællesskab. Seniorbofællesskabet Ydungaard bliver en klyngebebyggelse med et fælleshus, som alle boliger vender ind mod. Fællesskabet er det centrale, og det bliver åbne boliger med kig ud til de fælles grønne områder. Udearealet i midten skal være en fælles oase for beboerne. Der er energirigtige ruder, og facaderne er bygget med henblik på bæredygtighed. Byggeriet er superisoleret, og samtidig er der brugt lette trækonstruktioner, forklarer projektleder Jane Nelson, DAB.

Byggeriet går efter planen i gang i efteråret 2020 og forventes at stå færdigt i november 2021. Indflytning forventes at ske fra januar 2022.

Projektet er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder