Jan Kristensen (til venstre) og Ludvig Find – kommende og nuværende adm. direktør for Elf Development. Foto: Presse og Wilfred Gachau

Ludvig Find stopper som CEO i Elf – afløser fundet

I 2019 fik Elf Development et resultat på 153 millioner kr. Ved rorpinden har indtil videre siddet stifterne og ægteparret Ludvig Find og Andreea Kaiser. Men med et selskab, der er kommet i god gænge, forfølger de to nu drømmen om at ekspandere Elf-konceptet internationalt.

Derfor har de som et led i den strategiske udvikling af virksomheden nu ansat Jan Kristensen som CEO. Med sin dybe markedsindsigt og solide erfaring fra blandt andet Sadolin & Albæk skal Jan Kristensen drive udviklingen i Danmark, mens stifterne indtager en international rolle. Jan Kristensen var en ud af fem partnere i Sadolin & Albæk, da selskabet i sommeren 2018 blev solgt til Colliers. Han stoppede efter eget ønske i foråret 2019 i Colliers.

Nu skal han stå i spidsen for en forretning, som Andreea Kaiser og Ludvig Find har opbygget igennem 14 år til en solid spiller på det danske marked for ejendomsudvikling. Med byudviklingsområder godt afsted som blandt andet Irma Byen i Rødovre, Amager Strand og flere store projekter i Herlev og København er tiden nu kommet til det næste kapitel i virksomhedens udvikling.

Stærkt fokus på bæredygtighed
Som vi kunne afdække i Estate Magasin for et år siden, har parret altid haft internationale ambitioner for Elf, og for at kunne fokusere på konceptudvikling og international ekspansion har det nu besluttet at etablere og indtræde i en koncernledelse med overordnet internationalt ansvar for Elf Development.

– Det er det helt rigtige tidspunkt for os at overdrage ansvaret for den videre udvikling af den danske forretning. Vi har opbygget en stærk og kompetent organisation, som jeg er virkeligt stolt af, og jeg er sikker på, at Jan er den helt rigtige til at lede den fortsatte danske rejse. Jan besidder en dyb forståelse for ejendomme, værdiansættelser og optimering og har en imponerende track record inden for forretningsudvikling i ejendomsbranchen. Samtidig er han åben, empatisk og ærlig og matcher Elfs værdier og kultur perfekt, hvilket er meget vigtigt for os, siger nuværende CEO hos Elf Development, Ludvig Find.

Jan Kristensen kommer oprindelig fra Aarhus. Efter at være startet som mægler i Sadolin & Albæk, blev han i 2004 partner og i 2009 COO, og udviklede over de næste ni år Sadolin & Albæk til at blive den mest seriøse rådgiver inden for fast ejendom i Danmark.

Skal stolt overtage stafetten
– Jeg er meget stolt over at være betroet ansvaret for den danske udvikling af Elf og glæder mig til formelt at tage stafetten 10. august. Jeg har fulgt Elfs rejse fra sidelinjen siden begyndelsen og er imponeret over, hvad Andreea og Ludvig har bedrevet. Virksomheden er samtidig gennemsyret af stærke værdier, som jeg i den grad kan stå inde for, siger Jan Kristensen.

Jan Kristensen kommer sammen med CFO Kristian Hare til at udgøre det danske Executive Management Team, som de kommende år vil fokusere på innovationsdrevet vækst og opbygning af organisationen i Aarhus, hvor virksomheden allerede har opkøbt de første grundstykker. Andreea Kaiser og Ludvig Find bliver begge co-CEOs i Elf Group, som overordnet styrer både danske og udenlandske aktiviteter. Mens Jan fra første dag får det fulde ledelsesansvar for Danmark, vil Andreea og Ludvig fortsat have deres hverdag på det danske hovedkontor det næste år, hvor de vil have strategisk fokus på vækst i udlandet, konceptudvikling og branding.

– Vi har længe haft ambitioner om international vækst, og oprettelsen af Group er et naturligt skridt i den retning. Ved at overdrage det operationelle ansvar for Danmark fuldt ud til Jan og Kristian, får vi mulighed for at arbejde mere fokuseret med udvikling af Sverige, hvor vi aktuelt udvikler KajKanten i Malmø samt udvikling af andre markeder, siger bestyrelsesformand hos Elf Development, Andreea Kaiser, og fortsætter:

– Vores ambition er at være en international spiller inden for ejendomsudvikling. Vi vil gøre en forskel inden for bæredygtighed ved på et strategisk niveau at kombinere vores erfaringer på tværs af markederne med henblik på at kunne skabe det bedste produkt for brugerne med mindst mulig miljøpåvirkning.

Forventer endnu et stærkt år
Som Estate Media skrev for nylig, blev også 2019 et solidt år for projektudviklingsselskabet Elf Development, selvom bundlinjen ikke kunne følge med toplinjen.

Omsætningen steg med 19 procent til 501 millioner kr., mens driftsresultatet omvendt faldt med 22 procent til 181 millioner kr.

Alt i alt er Elf kommet ud af 2019 med et resultat før skat på 153 millioner kr. mod 221 millioner kr. i 2018. Udviklingen bliver betegnet som ’tilfredsstillende’.

Elf Development A/S havde per 31. december 2019 en egenkapital på 746 millioner kr., svarende til en soliditetsgrad på 28 procent.

Læs mere i Elf Development får overskud på 153 millioner kr. – forventer endnu bedre 2020

Elf Development i Hellerup er familieejet af nuværende adm. direktør Ludvig Find og Andreea Kaiser, som både er CIO og bestyrelsesformand. Ikke overraskende er Ludvig Find og Andreea Kaiser tilfredse med udviklingen i selskabet, som de stiftede i 2006.

Læs hele baggrundsinterviewet om Ludvig Find og Andreea Kaisers dybe passion for at bidrage bæredygtigt i Estate Magasin no 3 – 2019 her

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder