Formændene Lars-Peter Søbye (til højre), Dansk Industri, og Claus Bering, Dansk Byggeri. Foto: Presse

Dansk Byggeri og DI går sammen: Fantastisk nyhed i en historisk svær krise

Fra 1. september bliver 17.400 virksomheder samlet i Danmarks ubetinget største erhvervs- og arbejdsgiverorganisation. Det er realiteten, efter at de delegerede på DI’s ekstraordinære generalforsamling onsdag godkendte sammenlægningen med et stort flertal. Sammenlægningen blev tilsvarende godkendt af Dansk Byggeris repræsentantskab tirsdag.

– Det er en fantastisk nyhed midt i en historisk svær krise. Mere end nogensinde før har vi brug for at stå sammen for at styrke dansk erhvervsliv og økonomi. Med sammenlægningen får vores medlemsvirksomheder endnu bedre rådgivning, støtte og netværk. Det vil komme hele Danmark til gode, siger DI-formand, Lars-Peter Søbye, der også er adm. koncerndirektør i rådgivningsvirksomheden Cowi.

Dansk Byggeri har i dag 5.700 medlemsvirksomheder, som nu bliver en del af fællesskabet Dansk Industri (DI). Dermed vokser DI’s medlemstal fra de nuværende 11.700 medlemmer til 17.400 medlemsvirksomheder, hvor Dansk Byggeri etableres som et branchefællesskab for bygge- og anlægsvirksomhederne.

– Sammenlægningen sikrer, at vi har en fælles organisation med kompetencerne og styrken til at være helt tæt på medlemsvirksomhederne, så de oplever, at de har en organisation, som skaber værdi for dem hver eneste dag. Hvor der både er plads til store udfoldelsesmuligheder inden for hver enkelt branche, samtidig med at vi står på den exceptionelt stærke fælles platform, vi har med det nye DI, siger Dansk Byggeris formand, Claus Bering.

Forslaget om en sammenlægning blev fremlagt 11. februar.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder