Foto: Kontraframe

Cobe, SHL og tre andre teams skal konkurrere om Vridsløselille Fængsel

Cobe, Schmidt Hammer Lassen Architects med Bogl, Vilhelm Lauritzen med Sted, Atelier Lorenzen og Langkilde med GHB samt Alex Poulsen med Schauman & Nordgren Architects og Masu Planning.

Det er de fem teams, som nu skal konkurrere om Vridsløselille Fængsel i forbindelse med, at Albertslund Kommune og grundejerne, Freja Ejendomme, starter udviklingen af det 160.000 kvm store byudviklingsområde, som dermed står over for en omfattende transformation. De fem teams består af en bygningsorienteret tegnestue og en landskabsarkitektonisk underrådgiver.

De godt 160 år gamle bygninger midt i Albertslund danner rammen om startskuddet til en arkitektkonkurrence i form af et parallelopdrag med fem deltagende teams. Over de næste måneder skal holdene lave projektforslag til, hvordan området kan transformeres til et levende boligområde integreret med det omkringliggende Albertslund.

Foto: Kontraframe

Ved mandagens besigtigelse af området bød Albertslund Kommunes borgmester, Steen Christiansen (S), alle deltagerne velkommen, hvorefter alle teams fik en rundvisning.

Primært boliger
De fem projektforslag skal indeholde en udformning af landskab og bebyggelse samt transformation af den bevaringsværdige del af den eksisterende bebyggelse. Det gælder blandt andet den berømte Egon Olsen-port og den gamle fængselskirke med det karakteristiske spir. Parallelopdraget omfatter den samlede fængselsgrund på 160.000 kvm, som forventes primært at skulle indeholde boliger og sekundært detailhandel, kontorerhverv, liberalt erhverv og offentlige institutioner. Hovedopgaven er derfor at skabe konkrete forslag til bebyggelsens udformning, placering og omfang.

Det er hensigten, at de bedste elementer eller delområder af parallelopdraget indgår i udarbejdelsen af efterfølgende byggeretsgivende lokalplaner og i en samlet masterplan for hele fængselsgrunden. Masterplanen skal danne grundlag for en etapevis udbygning af området over de næste 5-10 år.

– Nu er de fem teams i gang, og vi ser virkelig frem til at modtage deres endelige projekter. Vi håber at se nogle visionære og modige arkitektoniske løsninger og bud på nye boformer, hvor blandt andet bæredygtighed spiller en central rolle. FN’s Verdensmåæ danner rammen for Albertslunds udvikling, og derfor vil der ved vurderingen af projekterne blandt meget andet blive lagt vægt på en overordnet bæredygtighedsstrategi og sikring af eksisterende naturværdier og biodiversitet, siger udviklingschef Lisbeth Nørskov Poulsen, Freja Ejendomme.

Tidsplan
De fem teams forventes at præsentere projekterne 31. august og 1. september, inden der 18. september er bedømmelse og offentliggørelse af projekterne. Bedømmelsen foretages af en rådgivende komité bestående af repræsentanter fra Albertslund Kommune, Freja ejendomme og eksterne fagdommere.

Parallelt med udviklingsprocessen er der en struktureret salgsproces af det 160.000 kvm store byudviklingsområde. Den opgave har Freja Ejendomme givet til Colliers.

Vridsløselille Fængsel: Det 160.000 kvm store byudviklingsområde midt i Albertslund. Foto: Eagle Luftfoto




Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder