Estate Media –

Nyheder – Danmark

Foto: Kontraframe

Cobe, SHL og tre andre teams skal konkurrere om Vridsløselille Fængsel

Nu starter Albertslund Kommune og Freja Ejendomme udviklingen af det 160.000 kvm store byudviklingsområde med fokus på især boliger. Det sker med en arkitektkonkurrence

Søren Duran Duus

tirsdag 9. juni 2020 7:01

Cobe, Schmidt Hammer Lassen Architects med Bogl, Vilhelm Lauritzen med Sted, Atelier Lorenzen og Langkilde med GHB samt Alex Poulsen med Schauman & Nordgren Architects og Masu Planning.

Det er de fem teams, som nu skal konkurrere om Vridsløselille Fængsel i forbindelse med, at Albertslund Kommune og grundejerne, Freja Ejendomme, starter udviklingen af det 160.000 kvm store byudviklingsområde, som dermed står over for en omfattende transformation. De fem teams består af en bygningsorienteret tegnestue og en landskabsarkitektonisk underrådgiver.

De godt 160 år gamle bygninger midt i Albertslund danner rammen om startskuddet til en arkitektkonkurrence i form af et parallelopdrag med fem deltagende teams. Over de næste måneder skal holdene lave projektforslag til, hvordan området kan transformeres til et levende boligområde integreret med det omkringliggende Albertslund.

Foto: Kontraframe

Ved mandagens besigtigelse af området bød Albertslund Kommunes borgmester, Steen Christiansen (S), alle deltagerne velkommen, hvorefter alle teams fik en rundvisning.

Primært boliger
De fem projektforslag skal indeholde en udformning af landskab og bebyggelse samt transformation af den bevaringsværdige del af den eksisterende bebyggelse. Det gælder blandt andet den berømte Egon Olsen-port og den gamle fængselskirke med det karakteristiske spir. Parallelopdraget omfatter den samlede fængselsgrund på 160.000 kvm, som forventes primært at skulle indeholde boliger og sekundært detailhandel, kontorerhverv, liberalt erhverv og offentlige institutioner. Hovedopgaven er derfor at skabe konkrete forslag til bebyggelsens udformning, placering og omfang.

Det er hensigten, at de bedste elementer eller delområder af parallelopdraget indgår i udarbejdelsen af efterfølgende byggeretsgivende lokalplaner og i en samlet masterplan for hele fængselsgrunden. Masterplanen skal danne grundlag for en etapevis udbygning af området over de næste 5-10 år.

– Nu er de fem teams i gang, og vi ser virkelig frem til at modtage deres endelige projekter. Vi håber at se nogle visionære og modige arkitektoniske løsninger og bud på nye boformer, hvor blandt andet bæredygtighed spiller en central rolle. FN’s Verdensmåæ danner rammen for Albertslunds udvikling, og derfor vil der ved vurderingen af projekterne blandt meget andet blive lagt vægt på en overordnet bæredygtighedsstrategi og sikring af eksisterende naturværdier og biodiversitet, siger udviklingschef Lisbeth Nørskov Poulsen, Freja Ejendomme.

Tidsplan
De fem teams forventes at præsentere projekterne 31. august og 1. september, inden der 18. september er bedømmelse og offentliggørelse af projekterne. Bedømmelsen foretages af en rådgivende komité bestående af repræsentanter fra Albertslund Kommune, Freja ejendomme og eksterne fagdommere.

Parallelt med udviklingsprocessen er der en struktureret salgsproces af det 160.000 kvm store byudviklingsområde. Den opgave har Freja Ejendomme givet til Colliers.

Vridsløselille Fængse: Det 160.000 kvm store byudviklingsområde midt i Albertslund. Foto: Freja Ejendomme

Læs også:

Kommentarer

Seneste nyt

Investorgruppe køber 3.300 kvm stort boligprojekt af Casa

Pluss, Bolig, Investering, Transaktioner / fredag 10. juli 2020

Annette Rønne giver stafetten videre – 13 østjyske Home-butikker får nye indehavere

Aarhus, Virksomheder og mennesker / fredag 10. juli 2020

Newsec styrker asset management med to velkendte ansigter

Investering, Virksomheder og mennesker / fredag 10. juli 2020

Ejendomspriserne 2020: Se de nominerede og stem på dine kandidater

Ejendomsprisen / torsdag 9. juli 2020

Pensam køber knap 10.000 kvm boliger i Aarhus-centrum af NRE-konsortium

Pluss, Aarhus, Bolig, Investering, Transaktioner / torsdag 9. juli 2020

Aberdeen overtager 23.000 kvm stort boligprojekt i Aarhus

Aarhus, Bolig, Byggeri, Investering / torsdag 9. juli 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 13. august kl. 09:00

VENTELISTE - Erhvervs- og boligmarkedet i Roskilde

- investering og udvikling mod 2021

Torsdag den 20. august kl. 09:00

VENTELISTE - Erhvervslejeloven

- nyeste afgørelser og praksis

Estate Podcast

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland