Adm. direktør Jannick Nytoft, Ejendomdanmark. Foto: Ejendomdanmark

Ejendomdanmark: Sådan kan boligmarkedet kickstartes

Landet skal hurtigst muligt genrejses efter coronakrisen.

I den forbindelse peger Ejendomdanmark på, at det er vigtigt at skabe job, at give forbrugerne penge mellem hænderne og at understøtte boligmarkedet. Brancheforeningen har derfor lanceret et katalog og en analyse om genopretning af Danmark efter coronakrisen. Blandt forslagene er midlertidig eller permanent fjernelse af tinglysningsafgiften.

Særligt tinglysningsafgiften – boligkøbernes glemte udgift – ’kan være et ideelt element at sætte ind i en plan for genopretningen’, siger adm. direktør Jannick Nytoft, Ejendomdanmark.

– En fjernelse af tinglysningsafgiften kan give forbrugerne 7 milliarder kr. mere, skabe 7.500 nye job, og samtidig vil det understøtte et vaklende ejendomsmarked. Derfor foreslår Ejendomdanmark en enten permanent eller midlertidig afskaffelse af den, forklarer Jannick Nytoft.

Tinglysningsafgiften er reelt en skat på køb af både private boliger og erhvervsejendomme samt på refinansiering af lån, og derfor vil det gøre en markant forskel for både ejendomsbranchen og privatpersoner:

– Nu er vi ved at genåbne samfundet, og tiden er inde til at lave en plan for, hvordan vi genskaber de tusinder af tabte arbejdspladser og få troen på fremtiden tilbage. Tinglysningsafgiften er oplagt at se på, fordi den vil gøre øge forbrugsmulighederne og samtidig sikre ejendomsmarkedet, som en stabil platform i en usikker tid, siger Jannick Nytoft.

Investering på 28 milliarder kr.
Ejendomdanmark peger på, at handelen med ejerlejligheder bremsede brat op under nedlukningen, og at der er forventninger om prisfald på mellem 5 og 11 procent i år.

Forslaget om en fjernelse af tinglysningsafgiften indgår i en større genstartspakke, der – ifølge brancheforeningen – samlet kan skabe op mod 25.000 job i Danmark. Pakken indeholder blandt andet forslag om midlertidig sænkelse af momsen, en 5G-pulje, forhøjet beskæftigelsesfradrag og en afskaffelse af dækningsafgiften. I alt en investering på 28 milliarder kr.

Ejendomdanmark er erhvervsorganisationen for ejere, udlejere og administratorer af fast ejendom i Danmark. Organisationen repræsenterer cirka 85 procent af det professionelle ejendomsmarked med over 100.000 medarbejdere og en omsætning på knap 100 milliarder kr.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder