Estate Media –

Nyheder – Danmark

Det planlagte projekt med krydstogtterminal på Oceankaj i Københavns Nordhavn. Illustration: Copenhagen Malmö Port

Ny krydstogtterminal i København udskudt på ubestemt tid

Kollaps i krydstogtmarkedet udskyder By & Havn-selskabs ellers planlagte projekt på Oceankaj i Københavns Nordhavn

Søren Duran Duus

tirsdag 2. juni 2020 8:16

Et markant ændret krydstogtmarked som følge af coronakrisen betyder, at det dansk-svenske havneselskab Copenhagen Malmö Port, CMP, udskyder etableringen af en ellers planlagt ny krydstogtterminal på Oceankaj i Københavns Nordhavn.

Den fjerde krydstogtterminal skulle være en 10.000 kvm stor terminalbygning i to plan med bagagehåndtering, venteområde for passager, kontorer til medarbejdere og politiet og toldvæsen samt opholdsrum til medarbejdere og besætninger.

Med udsigt til vækst på det københavnske krydstogtmarked begyndte By & Havn-selskabet Copenhagen Malmö Port i slutningen af sidste år udbudsprocessen for etableringen af en ny krydstogtterminal, der efter planen skulle stå færdig i 2022. Men på grund af coronakrisens negative effekter på det globale krydstogtmarked, som gør det svært at forudse, hvornår markedet normaliseres igen, annulleres udbudsprocessen, og terminalprojektet udskydes på ubestemt tid.

’Utroligt beklageligt’
– Det er naturligvis utroligt beklageligt, også over for de involverede parter i udbudsprocessen, at investeringen i en ny krydstogtterminal udskydes. Indtil for nogle måneder siden så vi ind i et sundt 2020 med et rekordstort antal krydstogtanløb og med knap en million gæster til København. Men med coronakrisens indtog er der sat en pludselig prop i den globale vækst – også i København, hvor prognoserne peger på, at krydstogtsæsonen 2020 aflyses helt, efterfulgt af en vis usikkerhed det næste års tid.

– Den nye terminal skulle stadfæste Københavns position som hub for krydstogtturisme i Nordeuropa, men nu må vi vente på, at situationen vender, og vi igen kan fokusere på at udvikle en bæredygtig krydstogtturisme til gavn for hele regionen, siger adm. direktør Barbara Scheel Agersnap, Copenhagen Malmö Port.

Sidste år genererede krydstogtturismen en omsætning på 735 millioner kr. i hovedstadsregionen og omkring 2400 fuldtidsbeskæftigede på tværs af hele Danmark – størstedelen i København.

Når der igen tegner sig et klart billede af krydstogtindustriens udvikling, vil CMP tage stilling til, hvornår processen for en ny krydstogtterminal skal igangsættes på ny.

Farvel til 95 medarbejdere 
1. maj meddelte Copenhagen Malmö Port, at selskabet på grund af økonomiske konsekvenser af coronakrisen var nødsaget til at afskedige 55 medarbejdere i Københan. Opsigelserne berører både havnearbejdere og funktionærer.

I april varslede Copenhagen Malmö Port 40 opsigelser i Malmø, der som Skandinaviens største bilhavn er særdeles hårdt ramt af det globale fald i bilproduktionen.

By & Havn overtog i oktober 2007 det danske ejerskab af Copenhagen Malmö Port fra Københavns Havn A/S.

Copenhagen Malmö Por er den centrale havneoperatør i Øresundsregionen og står for store dele af regionens vareforsyning. Samtidig spiller det dansk-svenske havneselskab en central rolle på nordisk plan som krydstogthavn og transithavn for olieprodukter.

( Besøgt 231 gange, 1 besøg i dag )

Kommentarer

Seneste nyt

– Balancen mellem lejer og udlejer forskubbes

Ejendom / tirsdag 22. september 2020

Pensionsselskab køber kontorejendom ved Københavns Politigård

Pluss, Investering, Kontor, København, Transaktioner / tirsdag 22. september 2020

Ny juridisk direktør dropper Ejendomdanmark før tiltrædelse – ’en ekstrem svær beslutning’

Virksomheder og mennesker / mandag 21. september 2020

Koncenton henter ny udlejningschef

Investering, Virksomheder og mennesker / tirsdag 22. september 2020

FLSmidth opgiver milliardprojekt på hovedkontoret i Valby

Kontor, København / mandag 21. september 2020

Deas vinder Pensam tilbage efter to år – og lander endnu større opgave

Pluss, Administration, Asset Management, Investering / mandag 21. september 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 24. september kl. 09:00

Finansiering af ejendomme

- strukturering, fremskaffelse og nye aktører

Onsdag den 30. september kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Odense

- projektudvikling og investering i Danmarks tredjestørste by

Estate Podcast

Seneste nyheder