57.000 kvm nybyggeri og renovering i Herlevs nye bymidte. På hjørnet af Herlev Hovedgade og Herlev Ringvej opføres Erhvervstårnet på 11 etager. Illustration: Nrep/Årstiderne Arkitekter

Nrep vælger Casa til at opføre 57.000 kvm stort projekt

Den nordiske ejendomsudvikler og -investor Nrep har valgt Casa som totalentreprenør til opførelsen af Herlevs nye bymidte, hvor kommunens rådhus vil smelte sammen med detailhandel, erhverv og nye lejeboliger. Det nye by- og handelscentrum forventes at stå klar i 2023.

Nrep, der sammen med Årstidernes Arkitekter og Arkitema Architects har tegnet og udviklet projektet, venter nu sammen med Casa på, at den formelle byggetilladelse falder på plads, så arbejdet kan gå i gang.

I alt skal 57.000 kvm etableres i en blanding af nybyggeri og renovering, og projektet bliver det til dato største renoveringsprojekt for Casa.

Projektet vil fra 2023 samle de borgervendte dele af rådhuset med en Føtex på 5.500 kvm, butikker, liberale erhverv, sundhedshus, fitnesscenter og 135 nye lejelejligheder.

– Der bliver tale om fremtidsrettet byudvikling, hvor services, der retter sig mod borgerne – dagligvareindkøb, lægebesøg, apotek, kommunale tjenester og lignende – placereres centralt i et samlet hele. Vi har stor erfaring i at udvikle og drive succesrige bycentrum, og den model, som opføres i Herlev, er både robust og vil skabe øget aktivitet, siger partner Thomas Riise-Jakobsen, Nrep.

Delprojekter
Hos Casa siger adm. direktør, Torben Modvig, i en kommentar til opgaven:

– Casa har det seneste år investeret ekstra kræfter i at styrke vores renoveringsafdeling i vest og samtidig opbygge en afdeling i øst. Siden er tilgangen af nye projekter blot vokset og vokset, og Herlev Bymidte er den foreløbige krone på værket for os.

Det eksisterende butiksområde i Herlev bymidte bliver renoveret og forventes at stå klar i 2022. Det kommer til at bestå af kælder, stueplan og førstesalcentreret omkring en ny og større Føtex og vil desuden indholde butikker, erhvervslokaler og parkering.

I seks-otte etager over bymidten bygges cirka 135 lejeboliger på 50-130 kvm, hvoraf de første står klar i løbet af 2022. På taget af butiksdelen etableres et gårdmiljø til de nye beboere samt parkering og cykelparkering, som vil kunne benyttes af både beboere og bymidtens gæster. På hjørnet af Herlev Hovedgade og Herlev Ringvej opføres Erhvervstårnet på 11 etager, der ifølge Nrep bliver et markant vartegn for Herlev Bymidte og for Herlev generelt.

Nrep og Casa ejer Plushusene
Offentliggørelsen af Nreps valg af Casa som totalentreprenør til det 57.000 kvm store projekt i Herlev sker dagen efter, at selskabet Plushusene – ejet ligeligt af Nrep og Casa – har annonceret, at Plushusene vil bygge 226 lejeboliger i Lisbjerg ved Aarhus.

Læs mere i Nrep og Casa bag 226 lejeboliger ved Aarhus

Læs også:

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder