Estate Media –

Nyheder – Danmark

Hellebæk Klædefabrik. Foto: Presse

Pensionskasser vil omdanne ikonisk erhvervsejendom til boliger

I 1989 ombyggede Axel Juhl-Jørgensen den 11.500 kvm store Hellebæk Klædefabrik nord for Helsingør til kontorer i tidens stil. Nu vil Pensiondanmark og Velliv forny området, der er ramt af høj tomgang

– Tiden er løbet fra kontorlejemålene i Hellebæk Klædefabrik, der skal have nyt liv. Derfor vil Klædefabrikkens ejere, Pensiondanmark og Velliv, i samarbejde med Deas Asset Management og i dialog med brugerne og naboerne sætte gang i udviklingen af en vision og helhedsplan, der skal forvandle Klædefabrikken til boliger, åbne kontorer og grønne møderum, oplyser parterne bag.

I lokalområdet er der stor veneration for den gamle Klædefabrik, der fra 1870’erne og 100 år frem var livsnerven i det lokale industrisamfund og samtidig etablerede arbejderboliger, syge- og begravelseskasse, skole og børnehave.

I 1980’erne købte Danbyg, ejet af blandt andet Axel Juhl-Jørgensen, den tidligere fabrik. Han ville have bygget konferencehotel, men det mødte så stor modstand, at det endte med en domicilbygning. Den store domicillejer kom dog aldrig. Derfor er Klædefabrikken blevet lejet ud til mange små lejere og rummer i dag over 60 virksomheder, men også høj tomgang. Derfor er der nu – 30 år efter – brug for at forvandle Klædefabrikken til et fællesskab, der både rummer virksomheder, boliger og uderum, som kan blive til mødesteder.

Projektet er på et stadie, hvor ejerne har formuleret en vision for udviklingen: ”Hellebæk Klædefabrik – Fællesskab i første række”, der skal udvikles til en helhedsplan for området med boliger i forskellige størrelser, der vil tilgodese beboere i mange aldersgrupper og forskellige familiemønstre, et moderne kontorfællesskab, hvor der både er plads til de nuværende og nye erhvervslejere, samt fællesfaciliteter, som kan bruges af både erhvervslejere og beboere.

– Vi vil skabe boliger med fællesskab sammen med arbejdspladser. Og vi vil skabe grønne mødesteder tæt på skov og hav, hvor arbejdstid og fritid kan fungere sammen. Klædefabrikken har en unik beliggenhed i naturen og lokalsamfundet tæt på Helsingør, så vi venter stor interesse for projektet og dermed gode afkast fremover til vores medlemmer, siger direktør Marius Møller, Pensiondanmark Ejendomme.

Borgernes input vil indgå i det videre arbejde med visionen og helhedsplanen, som Pensiondanmark og Velliv håber kan blive grundlag for en ny lokalplan, der kan muliggøre fornyelsen af Hellebæk Klædefabrik.

– Vi ser et stort potentiale i Hellebæk Klædefabrik. Både kontormarkedet og boligmarkedet bevæger sig i retning af fællesskaber. Man vil gerne have sit eget, men man vil også gerne dele med andre. Vi synes, det giver rigtig meget mening at sætte fællesskabet og naturen forrest, når vi udvikler klædefabrikken, siger ejendomsdirektør Solveig Ranje, Velliv.

Klædefabrikken forventes certificeret efter bæredygtighedsstandarden DGNB Guld, og i ombygningen vil der blandt andet blive fokus på at minimere klimaaftrykket ved at genanvende så meget som muligt.

Deas Asset Management, som har overtaget administrationen af klædefabrikken efter Nordea Ejendomme blev solgt til Velliv, fungerer som udvikler og aktiv bygherre på projektet samt står for udlejning, administration og drift. Werk Arkitekter udarbejder vision- og helhedsplan sammen med virksomheden Andel, der arbejder med fællesskaber, og BM Arkitekter. Aaen Engineering er bæredygtighedsingeniører.

Kommentarer

Seneste nyt

Ejendomspriserne 2020: Se de nominerede og stem på dine kandidater

Ejendomsprisen / torsdag 9. juli 2020

Pensam køber knap 10.000 kvm boliger i Aarhus-centrum af NRE-konsortium

Pluss, Aarhus, Bolig, Investering, Transaktioner / torsdag 9. juli 2020

Aberdeen overtager 23.000 kvm stort boligprojekt i Aarhus

Aarhus, Bolig, Byggeri, Investering / torsdag 9. juli 2020

Bygger 120 boliger med en projektværdi på 350 millioner kr.

Pluss, Bolig, Investering / torsdag 9. juli 2020

Aarsleff ændrer i direktionen – direktør stopper øjeblikkeligt

Entreprenører, Virksomheder og mennesker / torsdag 9. juli 2020

Vinder huslejesag over Københavns Universitet: – En ulykkelig sag for begge parter

København / torsdag 9. juli 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 13. august kl. 09:00

VENTELISTE - Erhvervs- og boligmarkedet i Roskilde

- investering og udvikling mod 2021

Torsdag den 20. august kl. 09:00

VENTELISTE - Erhvervslejeloven

- nyeste afgørelser og praksis

Estate Podcast

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland