Foto: Nybolig Erhverv København.

Tre ud af fire fodgængere er tilbage på københavnske strøggader

Regeringens nedlukning af Danmark medførte spøgelseslignende tilstande på de københavnske strøggader, men nye tællinger fra erhvervsmægleren Cushman & Wakefield RED viser, at antallet af besøgende igen bevæger sig tilbage mod normalen. Således er 75 procent af fodgængerne nu tilbage.

Da nedlukningen af Danmark var total, viste en tælling 3. april, at det gennemsnitlige antal fodgængere ved seks placeringer var faldet til 538 fodgængere i timen, hvilket svarer til et fald på 89 procent sammenlignet med de seneste fire års gennemsnit.

Som følge af den trinvise genåbning af Danmark har RED’s efterfølgende tællinger vist en kontinuerlig vækst i antallet af fodgængere, og ved den seneste tælling fredag den 22. maj var antallet af fodgængere oppe på knap 3.700 i timen. Det svarer dog til et fortsat fald på 25 procent i forhold til gennemsnittet for de seneste fire år.

(Artiklen fortsætter under grafen)

Kilde og graf: Cushman & Wakefield RED

– Vi forventer, at vi i løbet af de kommende måneder vil se, at fodgængerne stille og roligt vender tilbage til strøggaderne, men for, at vi når tilbage til et før-corona-niveau, kræver det, at grænserne bliver åbnet og de udenlandske turister igen besøger København, siger Managing Partner Nicholas Thurø, Cushman & Wakefield RED.

Siden år 2016 har RED hver anden fredag foretaget tællinger af antallet af fodgængere på strøggaderne i København. Før coronaviruskrisen lå antallet af fodgængere mere eller mindre stabilt på omkring 4.900 fodgængere i timen på seks udvalgte placeringer. Udsvingene i antallet af fodgængere afgøres under normale omstændigheder primært af vejrforhold samt sæsonudsving, men coronanedlukningen medførte de største udsving til dato.

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder