Östra Hagastaden i Stockholm med Kvarter 15-kontorejendommen til højre. Illustration: 3XN/SBK/White Arkitekter

3XN vinder 24.500 kvm stort kontorprojekt

3XN har vundet parallelopgaven med at tegne ’Kvarter 15’ i Östra Hagastaden i Stockholm. Den nye kontorbygning på 24.505 kvm kommer til at forbinde det gamle ’stenkvarter’ med den offentlige Hagaparken og Brunnsviken-søen med en rampe for fodgængere og cyklister.

Ifølge det danske arkitektfirma bliver Kvarter 15 en fleksibel kontorbygning, der bliver indgang til Stockholms nordlige byport mellem motorvejen, byen og Hagaparken.

– Der er behov for at skabe rum, der sætter gang i folks fantasi og kreativitet. I en kompleks bygning med flere forskellige lejere er det vigtigt at skabe rum, der giver mulighed for vidensdeling og inspiration på tværs af at bygningens brugere og organisationer, siger Jan Ammundsen, der er ansvarlig for Kvarter 15 og seniorpartner i 3XN.

Det svenske ejendomsselskab Atrium Ljungberg står bag den kommende kontorbygning.

Der afholdes høringer for den detaljerede plan for Kvarter 15 i Hagastaden indtil den 26. maj. Vedtagelsen af projektet forventes i 2021.

Fakta: Kvarter 15

  • Bygherre: Atrium Ljungberg
  • Arkitekt: 3XN
  • Funktion: Kontor og handel
  • Bruttoareal: 24.505 kvm

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder