Hovedindgangen til Akuthuset på Nyt Hospital Bispebjerg. Illustration: KHR Architecture, EYP Health og Arup

Entreprenør får milliardkontrakt på nyt københavnsk akuthospital

Et internationalt konsortium ledet af Rizzani de Eccher skal opføre nye rammer for patientbehandlingen på Nyt Hospital Bispebjerg. Således har den italienske entreprenør netop fået tildelt totalentreprisekontrakten med en på 1,55 milliard kr. ud af et samlet budget på 3,43 milliarder kr. i 2019-priser.

Underentreprenør er den østrigske hospitalsplanlægger Vamed, og underrådgivere er det italienske arkitekt- og ingeniørfirma ATI Project, Sweco Architects og danske Creo Arkitekter.

Rizzani de Eccher er en af Italiens største entreprenører med dansk erfaring som totalentreprenør på Prinsesse Marys bro over Roskilde Fjord.

77.500 kvm nybyggeri
Gravemaskinerne har allerede gjort forarbejdet på byggegrunden, og om få år kan Bispebjerg Hospital åbne dørene til et nyt akuthospital for knap en halv million borgere i optageområdet.

– Jeg har fulgt projektet i 10 år og er i dag en glad mand, fordi vi nu har fundet en samarbejdspartner til byggeriet af det nye hospital på Bispebjerg. Vi kan nu begynde at glæde os til at se det realiseret, så vi kan give vores borgere den bedste behandling i en moderne udvidelse af det historiske hospital, siger Lars Gaardhøj (S), der er medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden og formand for byggeprojektets politiske følgegruppe.

Det nye akuthospital på Bispebjerg er en 77.500 kvm stor tilføjelse til det eksisterende hospital, og omdrejningspunktet for det nye byggeri er en ny fælles akutmodtagelse.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Visualisering af Nyt Hospital Bispebjerg, som det vil se ud i 2025. Illustration: Friis & Moltke

Åbner i 2023 og 2025
Region Hovedstaden oplyser, at Rizzani de Eccher har stor erfaring fra hospitalsbyggeri i hjemlandet.

– Vi er glade for at kunne give opgaven til det hold, der samlet set har givet det bedste tilbud – både i forhold til kvalitet, proces, organisation og pris, siger projektchef Lene Stevnhoved fra Nyt Hospital Bispebjerg, der er projektorganisationen bag byggeriet af det nye akuthospital.

– Coronasituationen har betydet lidt forsinkelser undervejs, men det har vi håndteret, og nu ser vi frem til for alvor at komme i gang med arbejdet, tilføjer Lene Stevnhoved.

Byggeriet går i gang sidst på året og forventes at åbne for patienter i to faser i henholdsvis 2023 og 2025.

Fakta:

 • Det nye hospital, også kaldet Akuthuset, er en 77.500 kvm stor ny tilføjelse til det eksisterende hospital, der blandt andet omfatter ensengsstuer, en fælles akutmodtagelse, intensiv afdeling, røntgen og operationsgang og et helt nyt kvinde-barn-center
 • Totalentreprisekontrakten er tildelt italienske Rizzani de Eccher efter en forhandlingsprocedure. De bydende konsortier var:
  1) Rizzani de Eccher (It) med underentreprenøren Vamed (Østrig) og underrådgivere ATI Project (It), Sweco (Sv) og Creo Arkitekter (DK)
  2) Salini Impregilo (It) og Pizzarotti (It) med underrådgiverne EKJ Rådgivende Ingeniører (DK) og Politecnica (It)
 • Opgaven blev udbudt med en targetpris på 1,55 milliard kr. af et samlet budget på 3,43 milliarder kr. i 2019-priser
 • Byggeriet af Akuthuset begynder i løbet af 2020, og den samlede entreprise for det nye hospital forventes at være afsluttet i foråret 2025
 • Akuthuset er tegnet af KHR Architecture, EYP Health og Arup
 • Region Hovedstadens Center for Ejendomme bygger Nyt Hospital Bispebjerg, der er finansieret af Kvalitetsfonden
 • Region Hovedstaden investerer i disse år 20 milliarder kr. i hospitalsbyggerier, heraf kommer 9 milliarder kr. fra Statens Kvalitetsfond

Kilde: Region Hovedstaden

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder