Adm. direktør Jannick Nytoft, Ejendomdanmark. Foto: Ejendomdanmark

Ejendomdanmark reagerer på ny klimaplan

Regeringens netop fremlagte klimhandlingsplan har også fokus på det nødvendige behov for at gøre flere ejendomme energieffektive, men det kræver grønnere incitamenter og en bedre regulering på området, lyder det fra Ejendomdanmark.

I regeringens udspil til en klimahandlingsplan slås det fast, at regeringen bandt andet vil satse på en styrket indsats for energieffektivisering for at nå de grønne mål. Det er vigtigt, men rammerne skal styrkes, hvis ambitionerne om mere effektivt energiforbrug kan nås, bemærker

– Uanset hvordan man vender og drejer det, skal vi have kigget på vores bygninger, hvis de grønne ambitioner skal indfries. Derfor er det også vigtigt, at regeringen har energieffektivisering med i sin klimahandlingsplan. Men det kræver samtidig, at der bliver bedre rammer for de grønne investeringer, siger adm. direktør Jannick Nytoft, Ejendomdanmark.

En ny analyse fra Ea Energianalyse viser, at der er potentiale til at spare 130.000 tons CO2 – det svarer til udledningen fra 45.000 biler – ved at gennemføre de samfundsøkonomisk rentable energirenoveringer i private udlejningsboliger og erhvervsejendomme.

Både Klimarådet og Ea Energianalyse har peget på, at det er nødvendigt med investeringer i energirenoveringer, hvis regeringens mål om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i 2030 skal nås. Men investeringerne kommer ikke af sig selv.

Ejendomdanmark har for nylig lanceret kataloget Vejen til grønnere ejendomme i Danmark. I det præsenterer brancheorganisationen 17 konkrete forslag til, hvordan det kan gøres nemmere og mere fordelagtigt at investere i grønne ejendomme.

Læs mere i 17 forslag: Sådan kan ejendomme bidrage til at nå klimamål

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder