Han fik – næsten – 10 rigtige

Torben Modvig er adm. direktør i entreprenør- og udviklingsfirmaet Casa. Han har selv prøvet at være på en top-100-liste; nemlig over de største unge talenter i danske erhvervsliv. Han har været adm. direktør for NCC Bolig og Bonava med ansvar for både Danmark og Norge. Han er civilingeniør fra DTU, har en MBA fra CBS og har læst Real Estate på Harvard.

Nu har han lovet stifter Michael Mortensen og resten af bestyrelsen i Casa at få omsætningen op på 4 milliarder kr., og det er han godt på vej til.

Og så var han en ud af 7 jurymedlemmer, der hver havde mulighed for at give deres bud på de 20 mest indflydelsesrige personer i den danske ejendomsbranche. Efterfølgende blev de mere end 100 på listen via et pointsystem kogt ned til 50, som så har været til afstemning blandt Estate Medias læsere. Én ting står helt klart for Torben Modvig.

– Når man ser på listen, så er penge magt. De to ting hænger sammen i opfattelsen af ejendomsbranchens aktører. Der er mange folk på købersiden, der er kommet højt op på listen, og derfor er der også flere pensionskassedirektører på listen. Selvom de måske ikke er ude at påvirke branchen så meget, så ender de på listen alligevel, fordi de har penge. De er kapitalstærke uden at være højtråbende eller være direkte meningsdannende.

Når det er sagt, så er der flere måder at påvirke andre på.

– Selvom man ikke deltager i den offentlige debat, kan man jo godt have mange i sit personlige netværk, der lytter.

Nogle af kommentarerne til Magthaverne har været, at der ikke har været nok jyder og fynboer på listen. Torben Modvig er adm. direktør for et firma med jyske rødder.

– Jeg har sådan lidt en dobbeltrolle. Og jeg tror der er noget om, at jyder lever lidt mere stille, men det gør også, at de bliver lidt mere anonyme. Samtidig er der også forskel på de forskellige segmenter i branchen. Mens arkitekter ofte har en mening om alt muligt, – hvilket er fair nok, for vi lever i et demokratisk land, – så er der andre, der ikke har lyst til at blande sig i andet end deres eget. Jeg er for eksempel ikke så god til selv at have en mening om alt, men det er der andre, der er. Udover at have indgået markante handler så er Lars Thylander for eksempel meget aktiv på sociale medier, men han har også en evne til at skabe et betydeligt personligt netværk. Det giver ham en stor berøringsflade og dermed indflydelse.

Adm. direktør Torben Modvig, Casa. Foto: Casa

Lars Thylander blev nummer 3 i Top-10. Torben Modvig er på ingen måde forundret over, at politikere som Frank Jensen og Kaare Dybvad Bek er på Top-10.

– Jeg synes det var de rigtige, der endte i toppen af listen, som kom meget tæt på de 10, jeg selv havde foreslået. Politikerne har stor og synlig magt over ejendomsbranchens muligheder.

Peter Winthers placering som nummer 2 i Top-10 kom heller ikke bag på ham.

– Peter Winther har med sin synlighed i branchen opbygget et brand som ejendomsbranchens “grand old man”. I den positive betydning kan man kalde ham en slags “Godfather”, som alle kommer til. Men som erhvervsmægler skaber han ikke noget selv. Hans opgave er at sætte to parter sammen, og det gør han rigtig godt.

Rådgivende ingeniørfirmaer i bund
Selvom de altså er med på Top-50, så ligger de adm. direktører for tre af Danmarks største rådgivende ingeniørfirmaer på de sidste pladser af ranglisten.

– Det er måske ikke ingeniørernes stærkeste side at være meningsdannere, og det bliver eksponeret. Der er nogle PR-afdelinger hos dem, der burde give det en tanke, siger Torben Modvig.

Men overhovedet at være med på listen er bedre end Danmarks førende ejendomsadvokater, som var med på mange af juryens bruttolister, men røg ud i den samlede oplistning og ikke kom med blandt de 50, som blev lagt ud til læserne i sidste ende efter juryens stemmeafgivelse.

– Det undrer mig virkelig. Efter min opfattelse, så påvirker advokaterne strukturen i handlerne i meget høj grad. De bliver normsættere for praksis. Et godt eksempel er Accura, der med sine nye folk fra Plesner er involveret i en meget stor del af transaktionerne. Jakob Schou Midtgaard og resten af ejendomsteamet bliver normsættere for praksis, og det påvirker hele branchen, siger Torben Modvig, der i øvrigt håber, at nogle af de andre ejendomsadvokater som Bruun & Hjejle, Kromann Reumert og Lundgrens får udfordret den koncentration af magt hos advokaterne:

– Hvis man er involveret i mange handler, så bliver det pågældende firmas tilgang til markedspraksis. Advokaterne repræsenterer de uerfarne købere, som for eksempel kan være fra udlandet, og dermed sætter de standarden, så i min optik bestemmer de meget.

Torben Modvig står også selv på listen nomineret af flere af de andre jurymedlemmer, og selvom indflydelse er godt, så har han det blandet med ordet magt.

– I Danmark har vi generelt en aversion mod ordet magt. Hvis man kom på en liste over mennesker med “power” i UK, så ville der være en anden tilgang, for der er magt noget, man forsøger at opnå meget mere bevidst. Jeg synes, det er vigtigt at understrege, at man som topdirektør bliver synonym med virksomheden, fordi man styrer organisationen, men magten kommer via det man skaber i fællesskab, siger Torben Modvig.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder