Sådan fordeler magten sig i 2020

Mandag kunne Estate Media offentliggøre listen over Magthaverne i dansk ejendom. Efter afstemningen står det klart, at politisk indflydelse bliver vægtet højt i ejendomsbranchen. Overborgmester Frank Jensen, Københavns Kommune, kommer ind på en førsteplads, og det er da ofte også helt forretningskritisk, om et projekt opnår politisk godkendelse eller ej.

På top-10 ligger ellers nogle af dem, der står for de største transaktioner i øjeblikket. Adm. direktør i Colliers Peter Winther er den næstmest magtfulde fulgt af Lars Thylander. Thylander Gruppen har i coronakrisen gennemført milliardhandlen med Danske Banks hovedsæde og har planer om at tilføre et helt nyt bykvarter til det indre København. Andre projekter har også lokalt være med til at udvikle byen. Peter Winther udtaler sig ofte – velbegrundet – i forventningerne til ejendomsmarkedets udvikling og er derigennem med til at forme meningerne hos mange.

Top-10 er også præget af, at Pensiondanmark, der har været en af de første og mest progressive pensionskasseinvestorer i forhold til blandt andet at stille krav til certificering og bæredygtighed, har ikke bare en men hele to direktører på top-10. Samtidig er Pensiondanmark i deres kommunikation god til at understrege de aspekter af investeringerne, der handler om bæredygtighed, byudvikling og understøttelse af arbejdspladser.

På top-10 deler de pladsen med en anden pensionskassedirektør; nemlig PFA’s Michael Bruhn. Og blandt de øvrige som både formår at håndtere milliardinvesteringer, men altså også have en stemme, som andre prioriterer er Jeudans Per Hallgren og Nreps Rasmus Nørgaard. Også By & Havns Anne Skovbro, som i manges optik ’bestemmer’ en stor del af den københavnske byudvikling og er med til at opstille kravene til nye bydele, er med på Top-10 som eneste kvinde ud af de 10 mest magtfulde i den danske ejendomsbranche.

Udover Pensiondanmark så har entreprenør- og udviklingsfirmaet Casa to profiler med på listen. Det drejer sig om stifter og serieiværksætter Michael Mortensen og adm. direktør Torben Modvig, der tidligere har været adm. direktør i Bonava med ansvar for både Danmark og Norge og har et bredt netværk i branchen. Også en af de største investorer i Danmark de seneste år, Heimstaden, har to med på listen; nemlig Co-CIO Christian Fladeland og adm. direktør Magnus Nordholm, Fredensborg. Nrep har to medstiftere på top-20 i kraft af Mikkel Bülow-Lehnsby og Rasmus Nørgaard og Copenhagen Capital Investment har på Top-50 Jesper Damborg og Claus Klostermann.

Fra administrationsbranchen er Deas’ Henrik Dahl-Jeppesen og Rasmus Juul-Nyholm på henholdvis Top-20 og Top-40, mens de første arkitekter er med i Top-30 i form af Bjarke Ingels og Københavns stadsarkitekt Camilla Van Deurs.

Når det kommer til de adm. direktører i Danmarks rådgivende ingeniører ligger de alle på Top-50.

Estate Media følger op på Magthaverne i de kommende dage.

Konferencer & akademier

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder