Adm. direktør, medejer og stifter Ilija Batljan, SBB. Foto: SBB

Bestyrelsen har ’fuld tillid’ til SBB-direktør sigtet for ulovlig insiderhandel

– Bestyrelsen har fuld tillid til Ilija Batljan. Jeg har arbejdet med Ilija siden starten af SBB og har set hans utrolige evne til at opbygge og drive selskabet. SBB forbliver stærk, siger bestyrelsesformand Lennart Schuss, SBB.

Onsdag blev Ilija Batljan, adm. direktør for og grundlægger af SBB, løsladt. Han nægter sig fortsat skyldig.

– Han (Ilija Batljan, red.) er yderst lettet, siger Ilija Batljans forsvarsadvokat, Filip Rydin, til den svenske avis Dagens Industri.

Ilija Batljan er vendt tilbage som adm. direktør for SBB efter viceadm. direktør Krister Karlsson var indsat som fungerende adm. direktør for ejendomsselskabet.

Tirsdag blev Ilija Batljan anholdt på grund af ’markedsmisbrug’ i forbindelse med handel med værdipapirer, oplyste det svenske ejendomsselskab.

– Adm. direktør Ilija Batljan er i dag (tirsdag, red.) blevet anholdt for mistanke om markedsmisbrug. Virksomheden har i øjeblikket ingen yderligere information tilgængelig og ved ikke, hvilket firma eller værdipapirer det drejer sig om, oplyste SBB i en kortfattet meddelelse.

Ifølge svenske medier blev i alt en håndfuld personer anholdt i forbindelse med tirsagens politiaktion.

SBB, der står for Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, er et børsnoteret ejendomsselskab stiftet i 2016 af Ilija Batljan, der er tidligere politiker og har ønsket at skabe et privat ejendomsselskab, der fokuserer på ejendomme udlejet til offentlige aktører. SBB går efter at blive en ledende nordisk aktør.

Porteføljen består af lavrisiko-ejendomme udlejet til offentlige lejere i Norden og boligejendomme i Sverige.

Første danske investering i 2019
I 2019, hvor SBB rykkede ind i Danmark, købte det svenske ejendomsselskab ejendomme i Randers, Fredericia, Svendborg, Slagelse og Glostrup.

SBB’s seneste opkøb i Danmark var i februar, da selskabet købte en 10.000 kvm stor erhvervsejendom i Høje-Taastrup Kommune vest for København.

Læs mere i SBB køber erhvervsejendom for 60 millioner kr. vest for København

31. december 2019 var SBB’s samlede ejendomsportefølje bogført til 79,5 milliarder svenske kr. – godt 56 milliarder danske kr. Heraf udgjorde danske ejendomme cirka 1 procent.

Læs mere om SBB’s 2019-regnskab i SBB stormer frem – portefølje runder 55 milliarder kr.

Rubik Properties agerer som SBB’s lokale manager i Danmark.

Konferencer & akademier

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder