Adm. direktør Dariush Rezai, Sweco Danmark. Foto: Sweco

Sweco Danmark lander rekordregnskab – øget pres på ejendomsmarkedet

Sweco Danmark, som er en del af den svenskejede arkitekt- og ingeniørkoncern Sweco, kommer ud af 2019 med fremgang over hele linjen.

Det viser dugfriskt årsregnskab.

Sweco Danmark kan fremvise virksomhedens bedste regnskab til dato. Hverken i Carl Bro- eller Grontmij-tiden har den rådgivende ingeniør- og arkitektvirksomhed præsteret så stærkt et regnskab.

Konkret stiger Sweco Danmarks omsætning med 1,3 procent til 1.244 millioner kr., mens driftsresultatet stiger med 43,5 procent til 99 millioner kr.

Også bundlinjen stiger og ender på et resultat før skat på 101 millioner kr. mod 76 millioner kr. i 2018.

– Regnskabet er et udtryk for, at vi er blevet bedre til at forstå vores kunder og bringe vores brede og dybe faglighed i spil på vores projekter. Samtidig har vi oplevet en bedre projektstyring og færre nedskrivninger kombineret med højere effektivitet. Vores kunder har taget godt imod vores multidisciplinære tilgang til rådgivning, hvilket manifesterer sig i større og bedre gennemførte projekter. Mange af vores opgaver er desuden relateret til den grønne agenda og FN’s verdensmål, som virker som en driver i markedet, forklarer adm. direktør Dariush Rezai, Sweco Danmark.

Ejendomsmarkedet ramt
Forbedringen af indtjeningen fra 2018 til 2019 er især drevet af forbedringerne i divisionerne Vand, Energi og Miljø, International og Byggeri. Alle seks divisioner ’har dog haft vind i sejlene, og det har givet en fornuftig ordrebeholdning, der betyder, at Sweco er gået ind i krisen med momentum og en vis optimisme’.

– Vi mærker krisen inden for vores internationale aktiviteter og det private ejendomsmarked, og jeg forventer, at vi kommer til at mærke endnu mere til den. Derimod har regeringens fokus på at accelerere og igangsætte aktiviteter i det offentlige, blandt andet med fjernelsen af kommunernes anlægsloft, givet øget aktivitet til divisionerne Byggeri og Infrastruktur samt de af Swecos arkitekter, der arbejder med det offentlige. Her oprustede vi for nylig med købet af Kant Arkitekter, fremhæver Dariush Rezai.

I Danmark har Sweco omkring 1.250 medarbejdere fordelt på kontorer i hele landet. Swecos hovedkontor ligger i Ørestad.

Læs også Sweco fortsætter opkøb – overtager Kant Arkitekter

 

Seneste årsregnskaber – Sweco Danmark

Kilde og tabel: Sweco Danmark A/S’ årsrapport 2019

Fakta: Sweco

Sweco er Europas største virksomhed inden for arkitektur- og ingeniørrådgivning og omsatte i 2019 for 20 milliarder svenske kr. – cirka 14 milliarder danske kr.

Sweco er noteret på Nasdaq Stockholm

Sweco har kontorer i 14 lande og arbejder med projekter i mere end 70 lande på verdensplan. Sweco beskæftiger 17.000 medarbejdere, heraf cirka 1.300 arkitekter

CEO, Sweco Group: Åsa Bergman

CEO, Sweco Danmark: Dariush Rezai

CFO, Sweco Danmark: Steen Steensen

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder