Borgergade 38 i Esbjerg. Foto: Nordicals

Køber Nykredit-domicil i Esbjerg

Fagforeningerne i Det Faglige Hus har igen været på opkøb i Esbjerg. Denne gang har organisationen overtaget skødet på Nykredits ejendom Borggården i centrum af Esbjerg.

Det drejer sig om den 1.700 kvm store kontorejendom på Borgergade 38 fordelt på tre etager opført i 1985.

Der er tale om en sale and lease back-handel, som betyder, at Nykredit fortsætter som lejer af hele stueetagen og en del af kælderen på en femårig kontrakt.

– Det Faglige Hus’ engagement på ejendomsfronten bunder – udover behovet for ekstra kontorfaciliteter i en mellemface – i, at bestyrelserne i de tre fagforeninger vurderer, at de på denne måde skaber den bedste forrentning af foreningernes egenkapital. Strategien har til nu fungeret, og de tre fagforeninger vokser, siger adm. direktør Brian Elsted Hansen, Det Faglige Hus.

Det Faglige Hus overtager ejendommen 1. maj. Transaktionssummen ønskes ikke oplyst, men den offentlige vurdering lød på 26 millioner kr. i 2019.

Nykredits frasalg sker som led i en langsigtet strategi med frasalg af flere ejendomme. I Esbjerg har Nordicals formidlet salget.

– Vi oplever en stigende interesse for sale and lease back-handler hos Nordicals. For sælger frigør det nogle ressourcer – både tid og kapital – og for køber udgør det typisk en solid investering. Derfor er vi også i dialog med flere investorer, der ønsker at investere i erhvervsejendomme, hvor der er oprettet en langsigtet lejeaftale med sælger, siger erhvervsmægler og medindehaver René Lennart Madsen, Nordicals Esbjerg.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Videre til værktøjslinje