Estate Media –

Nyheder – Danmark

Coronakrise skaber ekstra pres på lagerlokaler

Tre områder deler nu landets laveste tomgang for lager- og produktionsbygninger

Estate Media

tirsdag 14. april 2020 13:43

Coronaviruskrisen skaber ekstra pres på lagerlokaler, og Vestjylland har nu landets laveste tomgang for lager- og produktionsbygninger, viser tal fra erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk.

Flere års uafbrudt opsving – frem til coronakrisen – har betydet, at de otte kommuner i Vestjylland i 1. kvartal 2020 stod med det laveste antal udbudte lagerhaller, logistikejendomme og fabrikshaller i næsten 13 år.

– Vores seneste tal viser et udbud på 1,4 procent af de samlede lager- og produktionslokaler i Vestjylland. Det er både det laveste i området siden slutningen af 2007 og det laveste blandt de ni landsdele, vi løbende følger – dog med en delt førsteplads med Nordjylland samt Vest- og Sydsjælland. Udbuddet i Vestjylland toppede i midten af 2013 med 4,6 procent, men siden er der kommet liv og aktivitet i masser af bygninger, siger analytiker Nicholas McFall, Ejendomstorvet.dk.

På landsplan er cirka 9.650 lokaler og erhvervsejendomme lige nu udbudt til leje eller salg via Ejendomstorvet.dk, heraf 1.459 lager- og produktionslokaler. Af dem ligger 110 i Vestjylland, flest i Viborg med 22, Herning og Ringkøbing-Skjern begge med 21 og Ikast-Brande med 19 udbudte lokaler.

Stadig ikke hårdt ramt af coronakrisen
Vestjylland har næsten 13 procent af landets samlede kvm lagerlokaler og fabrikshaller. Det seneste år har tomgangen på landsplan ligget nogenlunde konstant på 1,9 procent, mens andelen af udbudte lokaler i Vestjylland er faldet fra 1,7 procent til 1,4 procent.

– Produktionsvirksomhederne er foreløbig ikke ramt særlig hårdt af coronakrisen, men mange risikerer at blive ramt senere, især hvis økonomien bremser op i de store eksportlande, siger indehaver Torben Clausen, Clausen Erhverv i Herning.

En lignende melding kommer fra Home Erhverv.

– Der har været markant efterspørgsel de seneste tre-fire-fem år i kraft af opsvinget, særligt i de større byer. Og da der ikke har været meget nybyggeri, er det efterhånden blevet svært at finde lokaler. Områdets industrivirksomheder er indtil videre ikke påvirket så meget af coronakrisen, og faktisk har vi fået flere forespørgsler fra virksomheder, som har brug for ekstra lagerplads i øjeblikket, fordi hele forsyningssystemet er ramt, så de har brug for at opmagasinere varer, siger partner Ib Stampe, Home Erhverv Midt- og Vestjylland i Herning.

( Besøgt 148 gange, 1 besøg i dag )

Kommentarer

Seneste nyt

Ny ejer af Danbolig Erhverv København – nordsjællandsk partnerkreds ud

Pluss, Erhvervsmæglere, København, Virksomheder og mennesker / onsdag 21. oktober 2020

Køber sjællandsk lejlighedskompleks for trecifret millionbeløb

Bolig, Investering, Transaktioner / tirsdag 20. oktober 2020

Østjysk Bolig finder midlertidig forretningsfører efter politianmeldelse

Almene, Bolig, Jura / onsdag 21. oktober 2020

A.P. Møller-Mærsk køber naboejendom for 420 millioner kr.

Pluss, Investering, Kontor, København, Transaktioner / tirsdag 20. oktober 2020

Christian Bro Jansen: Talent er ofte overvurderet og hårdt arbejde undervurderet

Ung i Ejendom / tirsdag 20. oktober 2020

Direktør for byudviklingsselskabet Køge Kyst på udkig efter nyt job

Pluss, Virksomheder og mennesker / tirsdag 20. oktober 2020

Kommende konferencer

Tirsdag den 27. oktober kl. 09:00

Investering i fremtidens almene boliger

- grønne renoveringer for milliarder i den blandede by

Tirsdag den 3. november kl. 09:00

Boliglejeret

- de væsentlige og grundlæggende principperEstate Podcast

Seneste nyheder