Holmens Kanal-komplekset.

Danske Banks hovedkontor solgt til konsortium under Thylander Gruppen 

Thylander Gruppen har i partnerskab med den tyske pensionskasse Ärzteversorgung Westfalen-Lippe repræsenteret af Kanam Grund Group købt Danske Banks historiske hovedkontor på Holmens Kanal i København.

Bag salget af årets indtil videre største handel står den britiske kapitalforvalter Aberdeen Standard Investments, som købte ejendomskomplekset i 2016 for 1,4 milliard kr. Den nye transaktionssum beløber sig til over 2 milliarder kr., erfarer Estate Media.

Der er tale om et samlet ejendomskompleks på 49.000 kvm fordelt på 15 bygninger ved Kongens Nytorv i området mellem Holmens Kanal, Bremerholm og Vingårdsstræde. De ældste bygninger er over 200 år gamle og rummer vigtige arkitektoniske værdier og en righoldig historie – ikke bare om Danske Bank, men også om København og Danmark. 

Ejendommene er fuldt udlejede til Danske Bank, der i 2023 flytter hovedsædet til et nyopført domicil i Postbyen ved Københavns Hovedbanegård. 

Læs mere i Danske Bank får hovedsæde på Postgrunden fra 2023

Opsigtsvækkende tidspunkt
Efter Danske Banks fraflytning vil området over de efterfølgende år gennemgå en markant transformation. Fra at være lukket og introvert vil området blive udviklet til en udadvendt og integreret del af byens liv med blandt andet kontorer, butikker, hotel og restauranter.

Komplekset, der også består af mere moderne bygninger, har været til salg i en periode.

– Dette er en enestående og historisk mulighed for at berige byen med et nyt unikt bymiljø i høj kvalitet til gavn for København. Det er en mulighed, som man kun får få gange i livet, og vi er stolte over, at Thylander Gruppen får den centrale rolle i at forløse potentialet til gavn for nuværende og kommende generationer af københavnere, siger bestyrelsesformand Lars Thylander, Thylander Gruppen.

Handlen er formidlet af CBRE på vegne af Aberdeen Standard Investments repræsenteret ved Capital Investment. Køber har været rådgivet af Colliers International og Accura Advokatpartnerselskab. EY Real Estate Corporate Finance rådgav Ärzteversorgung Westfalen-Lippe med 2end-opinion på de kommercielle forhold for dels transaktionen og dels management set-uppet.

– Det er usædvanlige tider at offentliggøre en så stor transaktion i, men fokus er her på den lange bane, og vi har flere år foran os til detaljeret at få planlagt udviklingen af ejendommene. Vores dygtige team har gjort et kæmpe arbejde med at få realiseret købet og nu starter vi på det inspirerende udviklingsarbejde. Vi kommer til yderligere at forstærke vores organisation for at bistå med dette og andre spændende projekter, som vi arbejder med i Thylander Gruppen, siger adm. direktør Kristian Krogh, Thylander Gruppen.

Planer
Danske Bank begyndte overvejelserne om at sælge det legendariske hovedkontor tilbage i 2015.

– Vi afsøger p.t. markedet for mulige købere til koncernens forskellige ejendomsbesiddelser i Danmark, herunder også hovedsædet på Holmens Kanal. Der er dog for langt de fleste ejendommes vedkommende tale om sale and lease back-salg. Så vi går fra at være ejere til at være lejere af vores bygninger, sagde pressechef Kenni Leth.

I marts 2016 blev hovedsædet så solgt til engelske Standard Life, der i 2019 offentliggjorde en Aarstiderne-tegnet plan for, hvad området kunne bruges til. Aberdeen Standard Investment ønsker, at området åbnes op, så der kommer butikker i stueetagen, og så der skabes et sammenhængende forløb mellem metroforpladsen ved Kgs. Nytorv, Magasins forplads og lokalplansområdet. Det er så planen, at området omdannes til en stor gågade – et nyt handelsstrøg i hovedstaden med konceptnavnet ‘Nordic Boutique Village’. Det er de muligheder, som Thylander Gruppen med sin erfaring nu arbejder videre med.

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Talentportræt af Josephine: Kend dine begrænsninger – men lad dig ikke begrænse af dem