Aalborg

Aalborg fremrykker projekter for 400 millioner kr.

Aalborgensere kan se frem til især bedre bygninger. Det bliver muligt, fordi Budgetforligspartierne i Aalborg Kommune har besluttet at sigte efter at fremrykke renoverings- og anlægsopgaver for 400 millioner kr.

– Jeg er glad for at kunne fortælle, at vi er blevet enige om at sigte efter at kunne fremrykke renoveringsopgaver for 400 millioner kr. Jeg er rigtigt glad for beslutningen, for det betyder, at vi både kan redde jobs og skabe omsætning i virksomhederne, samtidig med at vi får bedre bygninger og veje, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen, Socialdemokraterne, Aalborg Kommune.

Det er KL og regeringen, der har indgået en ny aftale om kommunernes økonomi i lyset af coronaviruskrisen. Et af hovedelementerne i aftalen er fremrykning af anlægsinvesteringer, herunder at kommunerne sættes fri af den aftalte anlægsramme for 2020, og at der gives lånefinansiering til den forøgede anlægsaktivitet. På den måde kan der komme gang i beskæftigelsen her og nu.

Siden aftalens indgåelse er der i Aalborg Kommune arbejdet med at skabe overblik over, hvilke initiativer kommunen kan fremrykke og igangsætte i løbet af 2020. De præcises lånebetingelser kendes dog ikke endnu, og der kan være usikkerheder forbundet med nogle af projekterne i forhold til igangsætning og tidsplaner. Det bliver belyst i den kommende tid og frem mod den politiske behandling i byrådet 20. april.

– Vi sætter det hele i gang, så hurtigt vi kan. Det bliver især vores daginstitutioner, skoler og plejecentre, der har høj prioritet, så både arbejdsmiljøet og indeklimaet bliver forbedret. Derudover vægter vi klima- og energiforbedringer højt samt veje og trafiksikkerhed, siger Aalborg-borgmesteren.

Konferencer & akademier

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder