Adm. direktør Jannick Nytoft, Ejendomdanmark. Foto: Ejendomdanmark
Adm. direktør Jannick Nytoft, Ejendomdanmark. Foto: Ejendomdanmark

Nægter huslejebetaling: Drop diktat – samfundssind må gå begge veje

Store aktører som Lagkagehuset og Bestseller-koncernen har i denne uge meldt ud, at de ikke vil betale husleje, fordi de er nødt til at lukke mange af deres butikker under Corona-krisen.

Lagkagehuset har bekræftet over for Estate Media, at detailkæden blev mødt med henvisning til regeringens hjælpepakker, da den i første omgang forsøgte at gå i dialog med udlejerne. Nu henholder Lagkagehuset sig så i stedet til en fortolkning af Erhvervslejelovens paragraf 23, stk. 2, i bestræbelserne på at undgå at betale husleje i perioden med Corona-krise. Men den går ikke, skriver advokat Claudia Matthiasen fra advokatfirmaet Winsløw blandt andet i et blogindlæg her på estatemedia.dk.

Dermed er linjerne altså trukket skarpt op, med de store kæder på den ene side og udlejerne på den anden. Men nu maner brancheforeningen Ejendomdanmark, der repræsenterer 85 procent af det professionelle ejendomsmarked, så til dialog.

– Vi har opfordret alle udlejere til at tage en dialog med erhvervslejerne for at sikre, at vi kommer gennem krisen uden at ellers sunde virksomheder og butikker går ned. Det kunne for eksempel handle om en lokal aftale om at udsætte huslejen eller nedsætte den i en periode. Det har alle en interesse i, siger adm. direktør Jannick Nytoft, Ejendomdanmark.

Han erkender, at der er behov for hjælp til de hårdest ramte butikker og virksomheder, indtil regeringens hjælpepakker begynder at have effekt. Men brancheforeningen understreger samtidig, at samfundssindet må gå begge veje.

– Hvis store kæder uden dialog blot meddeler, at de ikke vil betale husleje, kan det få seriøse konsekvenser for mindre udlejere eller butikscentrene, der risikerer at måtte lukke. Vi tilslutter os derfor tanken om, at alle må bære en del af omkostningerne ved den krise, vi lige nu er i, og opfordrer derfor igen til dialog fremfor diktat, siger Jannick Nytoft.

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder