Aarhus. Foto: Runi Photopop/Visit Aarhus

Boligsalget på privatmarkedet falder også

Nye tal fra Boligsiden viser, at der i sidste uge – uge 12 – blev solgt færre boliger på det private marked, mens der samtidig er sket et stort fald i antallet af nye boliger, der bliver sat til salg.

Det skriver Boligsiden.dk.

Det skyldes primært, at sidste uge var første uge, hvor Danmark delvist var lukket ned.

– Samlet er der tale om et fald i antallet af nye boliger til salg på 33 procent, når vi sammenligner uge 12 med gennemsnittet for samme uge i årene 2015-2019. For blot tre uger siden lå vi 11 procent over gennemsnittet fra de foregående år, så det er gået virkelig stærkt, siger Birgit Daetz, Boligsidens boligøkonom og kommunikationsdirektør, til Boligsiden.dk.

Udviklingen skal samtidig ses i forhold til, at påsken nærmer sig, hvor der under normale omstændigheder kommer en stigning i antallet af nye boliger til salg.

– Men det er klart, at i en tid som denne er der flere, der foretrækker at se tiden an og derfor venter med at sætte boligen til salg, siger Birgit Daetz.

Brat opbremsning
Som Estate Pluss har skrevet, hører det med til historien om den faldende aktivitet i ejendomsmarkedet, at renten på 0,5 procent på et 30-årigt fastforrentet lån på kort tid er tredoblet til 1,5 procent.

Læs mere i Uventede stigende obligationsrenter presser ejendomsinvestorer

Også erhvervsmæglere mærker en brat opbremsning i aktivitetsniveauet. Blandt andet forudser Colliers og Cushman & Wakefield RED lav transaktionsaktivitet de kommende måneder på grund af kampen mod coronavirus og lammelse af store dele af Danmark.

Læs mere i Lav transaktionsaktivitet de næste måneder

Sådan er det gået med antal nye boliger til salg og antal solgte boliger på privatmarkedet

Kilde og tabel: Boligsiden

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder