Foto: Nationalbanken

Nationalbanken hæver renten og letter midlertidigt finansiering

Med virkning fra i dag, fredag den 20. marts, forhøjes Nationalbankens indskudsbevisrente med 0,15 procentpoint til -0,60 procent. Renteforhøjelsen indsnævrer det pengepolitiske spænd til euroområdet fra 0,25 procentpoint til 0,10 procentpoint, men de danske pengepolitiske renter er fortsat lavere end i euroområdet. Ændringen sker på baggrund af Nationalbankens salg af valuta.

De øvrige pengepolitiske renter fastholdes uændrede, med udlånsrenten på 0,05 procent, foliorenten på 0,00 procent og diskontoen på 0,00 procent.

Nationalbanken har ligeledes besluttet at udvide den ekstraordinære udlånsfacilitet med variabelt forrentede 3-måneders udlån mod pant med henblik på midlertidigt at øge de pengepolitiske modparters adgang til længere finansiering.

– Udvidelsen supplerer penge- og realkreditinstitutternes adgang til at optage lån, hvis der skulle blive et behov for længere likviditet. Samtidig forventes en 3-måneders facilitet at kunne understøtte et velfungerende obligationsmarked, oplyser Nationalbanken.

Renten på de ekstraordinære udlån fastsættes til -0,35 procent. Dermed forhøjes renten på 1-uges udlån med 0,15 procentpoint. Renten på 3-månedersfaciliteten er variabel og følger renten på ekstraordinære udlån.

De nye 3-måneders udlån følger de pengepolitiske instrumenter med udløb den sidste bankdag i ugen. 3-måneders udlån udbydes første gang den 27. marts og ugentligt herefter, mens 1-uges udlån fortsat vil blive udbudt første gang den 20. marts.

Læs mere i Stigende renter på realkreditmarkedet kan presse ejendomsinvestorer 

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder