Arkivfoto

Ejendomdanmark: Gå i dialog om lejen nu

Mindre erhvervsvirksomheder, som ofte er lejere hos Ejendomdanmark medlemmer, kan for nogens vedkommende allerede mærke de økonomiske effekter af de tiltag, som regeringen har indført for at bremse coronavirussen. Og det har ifølge Ejendomdanmark udløst proaktivitet.

– Allerede nu udviser mange udlejere et stort samfundsansvar og er i dialog om individuelle løsninger med de erhvervslejere, der ser deres indtægter forsvinde fra den ene dag til den anden. Vi vil selvfølgelig gerne opfordre alle medlemmer, der har økonomisk mulighed for det, til at fortsætte den dialog, siger adm. direktør Jannick Nytoft, Ejendomdanmark.

Jannick Nytoft er dog ikke i tvivl om, at det kommer til at kræve mere end branchen selv kan løfte.

– Hvis der skal laves mange og længerevarende henstandsaftaler med erhvervslejere, der har svært ved at betale huslejen, kræver det, at den finansielle sektor er klar til at lempe deres krav for de udlejere, der forsøger at hjælpe trængte lejere.

Ligesom staten er en vigtig faktor i at holde hånden under de berørte brancher, påpeger Ejendomdanmark.

– Lige nu handler det om at komme igennem denne krise som land, hvor vi vil tage vores del af ansvaret. Men det er af både konkurrenceretlige og økonomiske grunde ikke muligt at lave kollektive aftaler om udsættelser eller lignende. Når vi står på den anden side af coronakrisen, vil vi i fællesskab være nødt til løfte den regning, der helt uundgåeligt kommer, siger Jannick Nytoft.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & akademier

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder