Bellakvarter i Ørestad. Illustration: Cobe og Vilhelm Lauritzen Arkitekter

Nyt københavnerkvarter opnår landets første DGNB Guld

Som det første byområde i Danmark har det nye københavnerkvarter Bellakvarter i Ørestad modtaget midtvejscertificeringen DGNB Guld, som er en international standard for bæredygtigt byggeri og byudvikling. Bellakvarter modtager midtvejscertificeringen, efter at 25 procent af kvarteret er bygget.

Det sker på grund af klimatilpassede løsninger, bæredygtig infrastruktur, vedvarende energiforsyning og miljørigtig håndtering og genanvendelse af affald.

– Ansvarlighed står højt på Sampension-fællesskabets dagsorden, og det glæder os naturligvis, at Bellakvarter som det første byområde i Danmark har modtaget DGNB Guld-certificeringen for indsatsen for blandt andet klimatilpassede løsninger, siger Torbjørn Lange, chef for ejendomme og infrastruktur i Sampension.

I december 2019 investerede Sampension i 67 procent af Bellakvarter, mens MP Pension erhvervede en ejerandel på 33 procent af projektet.

Læs mere i Solstra henter investorer til 243.000 kvm udviklingsområde i Ørestad

Forventer DGNB Guld-certificering
Masterplanen for Bellakvarter er skabt af Solstra Development i samarbejde med Cobe og Vilhelm Lauritzen Arkitekter. Solstra Development udvikler i alt 2.400 nye boliger. Næste skridt er et internationalt og bæredygtigt erhvervsområde i København.

– Vi er meget glade for midtvejscertificeringen. Det er et vigtigt skridt i den videre udvikling af Bellakvarter, siger udviklingsdirektør Søren Raae Teisen, Solstra Development.

Det er planen, at Bellakvarter skal endeligt DGNB-certificeres, når det står færdigt. Her forventer Solstra også at kunne opnå en DGNB Guld-certificering.

Solstra Development solgte i 2019 to milliardprojekter for samlet 3,6 milliarder kr. i Ørestad, hvoraf det ene ligger i netop Bellakvarter. Få overblikket her.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & akademier

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder