Estate Media –

Nyheder – Danmark

Fleksible kontorer som Regus, Wework og Brink er en del af de 190 forskellige lokationer og koncepter, der er i det storkøbenhavnske marked. Men der udlejes også fortsat domiciler som her det kommende Emil Christian Hansen Hus i Carlsberg Byen, hvor Visma rykker ind. Illustration: KLP

Kontor er in igen – få overblik over kontorudviklingspipelinen i hovedstadsområdet

Boligmarkedet har været dominerende de sidste fem år. Men med stigende udbud og færre muligheder ser flere investorer nu igen på kontorer. Estate Magasin ser nærmere på markedet i hovedstadsområdet

Kamilla Sevel

onsdag 4. marts 2020 8:46

Boligmarkedet har været dominerende de sidste fem år, men nu har investorerne igen vendt blikket mod kontormarkedet. De ejendomme, der bliver efterspurgt, tapper ind i en række aktuelle tendenser, og efterspørgslen har efter en årrække med meget få færdiggjorte kvm nu igen sat skub i byggeriet. Selv enkelte spekulative byggerier er på vej, og kontorsegmentet udgjorde en større del af transaktionsmængden i 2019 end tidligere år.

– I de seneste år har der været stærk stigende aktivitet i kontormarkedet, og det giver stigende lejepriser, faldende tomgang og en markant øget investorinteresse, der igen har medført faldende afkastkrav og øget transaktionsvolumen. Samtidig ser vi, at lejerne vil have større fleksibilitet og effektivitet i deres lejemål. Og når de operationelle parametre bliver kombineret med den øgede investorinteresse betyder det, at der bliver stigende fokus på udvikling af nye kontorejendomme, siger partner og Head of Denmark Jacob Kjær, Nordanö.

I hovedstadsregionen er der planlagt opførelse af cirka 1,9 million kvm kontor, hvoraf cirka 300.000 kvm er under opførelse, hvilket svarer til 16 procent af den totale udviklingspipeline.

– Det er København og Frederiksberg, der har den største pipeline med cirka 1,4 million kvm planlagte kontorer. Hovedparten ligger i Ørestad, Nordhavnen, Sydhavnen og på Kalvebod Brygge, siger Jacob Kjær.

Estate Magasin ser nærmere på markedet i hovedstadsområdet. Læs hele artiklen og få overblik over kontorudviklingspipelinen i den nye udgave af Estate Magasin – nr. 2 2020 – her.

( Besøgt 234 gange, 1 besøg i dag )

Kommentarer

Seneste nyt

Aberdeen køber 25.000 kvm stort boligkompleks af Nrep og Reitan

Pluss, Bolig, Investering, Odense, Transaktioner / mandag 18. januar 2021

Entreprenør køber fire byggefelter i Cortex Park og kan bygge 40.000 kvm

Pluss, Investering, Odense, Transaktioner / mandag 18. januar 2021

Se premieren på Fredagsbar med Estate

Fredagsbar / fredag 15. januar 2021

Danmarkshistoriens største ejendomshandel godkendt

Pluss, Investering, Transaktioner / fredag 15. januar 2021

Plads til nye ansigter

Redaktørens blog / fredag 15. januar 2021

Pensionsduo løfter sløret for visionerne for Hellebæk Klædefabrik

Projektudvikling, Bolig, Kontor / fredag 15. januar 2021

Kommende konferencer

Tirsdag den 2. marts kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Køge 2021

- fra købstad til knudepunkt

Mandag den 8. marts kl. 11:30

Boligdagene 2021

- nyeste trends og tendenser i boligmarkedetEstate Podcast

Seneste nyheder