Fra venstre: Dariush Rezai (CEO, Sweco Danmark), Uffe Bay-Smidt (partner i Kant Arkitekter), Torben Klausen (divisionsdirektør for Arkitektur, Sweco Danmark) og Anders Bay Holm (partner i Kant Arkitekter). Foto: PR

Sweco fortsætter opkøb – overtager Kant Arkitekter

Svenske Sweco køber den danske arkitektvirksomhed Kant Arkitekter.

Dermed fortsætter den rådgivende arkitekt- og ingeniørvirksomhed sin konsolidering i arkitektbranchen. I januar 2018 købte Sweco Årstiderne Arkitekter.

Læs mere i Sweco køber Årstiderne Arkitekter

Opkøbet af Kant Arkitekter ’gennemføres med en fælles vision om at udbygge virksomhedens førende position inden for fuldt integrerede rådgivningsydelser’, lyder det.

Med opkøbet styrkes især kompetencerne inden for offentligt byggeri og strategiske partnerskaber.

Kant Arkitekter bliver fuldt integreret i den danske arkitektforretning med mere end 300 medarbejdere.

Torben Klausen forbliver leder
Swecos arkitektforretning står i dag stærkt på markedet inden for både offentligt og privat byggeri i Vestdanmark og privat by- og ejendomsudvikling i Østdanmark. Kant Arkitekter har gennem de sidste mange år skabt en stærk position inden for strategiske partnerskaber og både offentligt og privat byggeri i Østdanmark.

– Opkøbet er en del af Swecos strategi om at være markedsledende på både det danske og det europæiske marked for arkitekt- og ingeniørrådgivning. Siden opkøbet af Årstiderne Arkitekter har vi været frontløbere på det danske marked inden for integreret rådgivning. Jeg glæder mig til at fortsætte den rejse sammen med Kant Arkitekter, siger adm. direktør Dariush Rezai, Sweco Danmark.

Den samlede arkitektforretning vil fortsat være under ledelse af direktør Torben Klausen.

– At få Kant Arkitekter med ombord er et væsentligt bidrag til vores eksisterende forretning Kant Arkitekters tilgang til arkitektur er helt i tråd med den måde, som vi altid har skabt arkitektur på. Vi skaber evidensbaseret, æstetisk og bæredygtig arkitektur for alle, siger Torben Klausen.

Kant Arkitekter-folk og årsregnskaber
De to indehavere af Kant Arkitekter Anders Bay Holm og Uffe Bay-Smidt, adm. direktør Morten Stahlschmidt, CFO Anders Holmstrup Moustgaard, akkvisitionsansvarlig Eva Bjerring samt de to partnere Karl-Martin Buch Frederiksen og Sebastian Soelberg fortsætter som ledende medarbejdere i Swecos arkitektforretning.

Kant Arkitekter, som oprindeligt hed Arkitektgruppen København, blev stiftet i 1977. Arkitektvirksomheden har de sidste 40 år været med til at sætte sit præg på dansk arkitektur med særligt fokus på at udvikle bolig- og undervisningsbyggeri.

Af det seneste offentliggjorte årsregnskab fremgår det, at Kant Arkitekter A/S i 2018 havde en nettoomsætning på 82 millioner kr. mod 58 millioner kr. året før. Og at årets resultat var 6,9 millioner kr. i 2018 mod 4,3 millioner kr. i 2017.

Seneste offentliggjorte årsregnskaber – Kant Arkitekter A/S

Kilde og grafik: Kant Arkitekter A/S’ årsrapport 2018

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder