Estate Media –

Nyheder – Danmark

Mipim.
Mipim

Flere vælger Mipim-deltagelse i juni – mange reaktioner over weekenden

Usikkerhed spredte sig i branchen lørdag, da Mipim meldte ud, at de flytter hele messen. Men flere aktører ser ud til at tage flytningen til sig

Kamilla Sevel

mandag 2. marts 2020 10:29

Lørdag eftermiddag meddelte Reed Midem, der ejer en række messer verden over, at de valgte at flytte verdens mest profilerede ejendomsmesse, Mipim.

Efterfølgende har Mipim blot sagt, at de vender tilbage med mere information, men at de arbejder på at flytte alle aftaler i Cannes. Der var nogle, der var hurtige allerede lørdag.

– Vi har flyttet alle vores aktiviteter på Mipim, da nyheden kom ud og har allerede købt nye billetter, nye hotelværelser og går ud fra, at indgangspasset bare bliver flyttet. Vi sørgede for at reagere hurtigt, da beskeden kom ud og nu arbejder vi på at flytte alle vores aftaler 1:1, siger Managing Partner Nicholas Thurø, Cushman & Wakefield RED.

Det samme gør flere af de danske arrangører.

– Vi er i gang med at snakke med partnere og sponsorer i forhold til, om de er klar til at tage med i juni. Lige nu har vi jo bare allesammen fået den samme mail, så vi er nødt til at høre lidt mere om omstændighederne i forhold til, hvor store dele af arrangementet, der egentlig kan flyttes. Det største problem er jo nok, at mange har bestilt lejligheder, restauranter og andet, siger sekretariatschef Lars Sønderskov, Byggesocietetet, der står for at arrangere den danske stand.

Han håber på stor fleksibilitet.

– Vi håber, at leverandørerne er fleksible til at flytte det, for det er klart, at vi håber, det bliver til noget bare på en ny dato.

Det samme gør Byens Netværk.

– Hvis der er opbakning til det, så er vi selvfølgelig afsted igen. Det er vores umiddelbare holdning, siger direktør Henriette Sofie Larsen, der er i gang med at undersøge mulighederne og høre partnere og medlemmer om, hvorvidt de har mulighed for at flytte deres bestillinger.

Enkelte af de større internationale delegationer havde allerede besluttet inden lørdag, at de ikke kom, hvilket har talt med i Mipims overvejelser. Men her er der endnu ikke truffet beslutning.

– Når vi ikke kom, så var det en global beslutning, og jeg har ikke hørt noget endnu fra London, siger adm. direktør og partner Peter Winther, Colliers.

Blandt andre aktører er der forventning om at fortsætte. Det gælder blandt andet advokatfirmaet Bech-Bruun, der har en af de helt store danske samlingspunkter, den traditionelle frokost tirsdag kl. 14.

– Som udgangspunkt forventer vi at flytte vores frokost til juni i stedet, men der er noget praktik, vi naturligvis skal have på plads, inden vi kan melde det endeligt ud, siger partner Sven Frode Frølund, Bech-Bruun.

Og den tyske fondsforvalter Patrizia har også netop meddelt, at her vender man tilbage med nye forslag til mødeaftaler for messen i juni.

Estate Media har en række aktiviteter på Mipim, og de bliver alle flyttet 1:1 til juni.

– Vi er naturligvis ærgerlige over, at Mipim vælger at flytte messen, men forstår baggrunden og glæder os over de mange muligheder, som et Mipim i juni måned til gengæld vil give. Vi flytter samtlige 7 Mipim-relaterede aktiviteter til juni og glæder os til at samle branchen der. Desuden er vi i tæt samarbejde med Byggesocietetet og Byens Netværk og står fortsat sammen om at italesætte Mipim, som man også kunne høre i vores Estate Podcast, der udkom forrige uge og stadig er gældende omend med en anden dato, siger adm. direktør Lars Bernt, Estate Media.

Også det aarhusianske netværk, Aarren, har valgt at udskyde deres frokost på Mipim til juni.

– Som du nok allerede har opdaget, blev det besluttet i lørdags, at Mipim flyttes til 2-5. juni 2020 grundet bekymringer i forhold til COVID-19. Det betyder derfor, at vores frokostarrangement i Cannes ligeledes udsættes til juni, er beskeden fra Mehrdad Mangaard Sarraf fra Aarrens bestyrelse til medlemmerne i dag.

Reaktionerne er ellers naturligvis blandede, da der er mange forhold, der nu skal overvejes, men to ting går igen. Mange synes, det er en klog beslutning at flytte messen, og mange glæder sig til at deltage og over, at vejret formentlig bliver bedre.

Estate Media har blandt andet fået følgende reaktioner:

– Med hensyn til om juni er en god idé, så er der generelt meget at se til i juni før den forestående sommerferie, så det bliver nok svært. Men det får en chance i planlægningen.
Jan Bruun Sørensen, AI Gruppen

– Vi deltager ikke i en amputeret messe i juni, men ser tiden an både med hensyn til udviklingen i håndteringen af virussen, og om ejendomsmessen får samme interesse fra aktørerne som tidligere.
Lars Falster, Copenhagen Capital

– I absolutte termer, der er jeg fortsat i lejren med, at dette er en ny influenza-art hvor sensationsjournalistik og irrationel og faktaresistent frygt har skubbet det ud af proportioner. I byggebranchetermer kan man måske journalistisk sammenligne det med de (meget få men meget tragiske) fatale ulykker med knusning af håndværkere ved betonelementer. Det er frygteligt og når altid forsiderne. Men de tusinder og atter tusinder, der hvert år går bort grundet årevis af arbejde i støvfyldte arbejdssteder og byggebrancherelevant minedrift, så er de direkte og indirekte årlige dødstal langt højere end Corona, og man kunne argumentere for, at vi skulle lave opråb om dette i stedet. (Redigeret).
Christian Wittrup, Lendager Group

– Så overraskende kan det ikke have været. Jeg mener, man agerer som forventet fra arrangørernes side. Men personligt mener jeg, det er en overreaktion og delvist en medieskabt frygt vi her skal håndtere. Se blot TV2 og deres intense dækning af en kollega, der er smittet. En anelse ude af proportion, når vi påtænker, at der dør cirka 1.500 årligt i Danmark af influenza.
Finn Birkjær, Ibi/Innovater

I den seneste udgave af Estate Podcast sætter Estate Media fokus på netop Mipim. Hør udsendelsen her:

Læs også:

Kommentarer

Seneste nyt

Privat investor køber lejlighedsprojekt for 160 millioner kr.

Aalborg, Bolig, Investering, Transaktioner / onsdag 8. april 2020

Højtprofileret Frederiksberg-projekt på 15.500 kvm forsinket mindst to år

Pluss, Projektudvikling, Byudvikling, København / onsdag 8. april 2020

Især detailhandlen og restauranter giver udfordringer

Corona / onsdag 8. april 2020

– Efterspørgslen på lejeboliger vil givetvis stige

Pluss, Bolig, Transaktioner / onsdag 8. april 2020

Pears lurer på opkøbsmuligheder i kølvandet på coronaviruskrisen

Corona, Pluss, Investering / tirsdag 7. april 2020

Har du også fået masser af Corona-inspiration?

Corona, Podcast / onsdag 8. april 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 16. april kl. 10:00

WEBINAR: Ejendomsmarkedet post corona - seneste udvikling

- 45 minutters webinar med Nicholas Thurø, Managing Partner, RED Cushman

Tirsdag den 21. april kl. 10:00

WEBINAR: Erhvervslejekontrakter og COVID-19 indgreb

- Gratis adgang for dem der har købt adgang til seminaret om Erhvervslejeloven d. 20. august

Jobmarked

Nyeste opslag

Senior Investment Manager

     

Estate Podcast

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland