Tina Saaby
Tina Saaby. Foto: Privat

Tina Saaby bliver Gladsaxes første stadsarkitekt: Lidt af en drøm

Arkitekt Tina Saaby bliver Gladsaxe Kommunes første stadsarkitekt, oplyser kommunen nordvest for det centrale København.

Tina Saaby er uddannet arkitekt og var i godt otte år – fra 1. september 2010 til 31. december 2018 stadsarkitekt i Københavns Kommune og har været partner i tegnestuen Witraz Arkitekter + Landskab. Hun har været næstformand i Akademisk Arkitektforening og er en anerkendt foredragsholder nationalt og internationalt. Derudover er hun censor ved flere uddannelsesinstitutioner, tidligere gæsteprofessor ved Sheffield University og indehaver af flere internationale æresmedlemsskaber.

Fra 1. april skal hun sammen med Gladsaxes nye Bystrategisk Råd styrke det bystrategiske fokus i de politiske processer og udvikle byen med udgangspunkt i visionerne i Gladsaxestragien og revidere Gladsaxes præmierede arkitekturpolitik.

– Det at få lov til at blive den første stadsarkitekt i Gladsaxe er lidt af en drøm. Det er ikke mange kommuner, der har så bredt og bæredygtigt et fundament som Gladsaxe har med sin Gladsaxestrategi. Jeg glæder mig til sammen med Gladsaxes borgere, politikere og fagfolk at gøre de kvaliteter, der er helt unikke i Gladsaxe, stærke og synlige og være med til at udvikle Gladsaxe som forstad til noget særligt, og magisk, siger Tina Saaby.

Tina Saaby fratrådte ved udgangen af 2018 sin stilling som stadsarkitekt i Københavns Kommune, fordi hendes åremålsansættelse udløb. Tina Saaby blev forlænget, da hendes første åremålsansættelse udløb 31. august 2015. Men tiden var kommet til nye udfordringer i 2018, fortalte hun Estate Pluss.

Læs mere i Afgående københavnsk stadsarkitekt: Jeg vil bruge tid til at tænke mig om

Arkitekt Camilla van Deurs har efterfulgt Tina Saaby som stadsarkitekt i Københavns Kommune.

Læs mere i Camilla van Deurs bliver ny stadsarkitekt i København

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & akademier

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder