Estate Media –

Nyheder – Danmark

Foto: Aalborg Kommune.

Aalborg Kongrescenter søger investorer til udvidelse

Aalborg Kongrescenter siger i dag nej til arrangementer, fordi det er for småt. Derfor sætter centret nu gang i en dialog med potentielle investorer

Kamilla Sevel

fredag 21. februar 2020 0:00

Aalborg Kongres & Kultur Center, AKKC, oplever en større efterspørgsel, end de nuværende rammer kan opfylde, og det betyder, at AKKC må sige nej tak til arrangementer, der kunne være afviklet i Aalborg. Samtidig har Aalborg Kommune og AKKC et ønske om at udvikle hele området, og det betyder, at Aalborg Kommune og AKKC nu igangsætter det indledende arbejde med at gennemføre en markedsdialog blandt potentielle investorer.

– AKKC er en vigtig institution i Aalborg Kommune, som har været med til at brande og drive den kulturelle udvikling i kommunen. For at kunne udvikle og styrke en så vigtig en institution for Aalborg og Nordjylland og imødekomme fremtidens behov kigger vi nu på, hvordan vi kan udvikle hele området omkring AKKC, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen, Aalborg Kommune.

Da politikerne i Aalborg Kommune i efteråret holdt temamøde om budget 2020, var AKKC et af de emner, som politikerne drøftede og afsatte midler til på budget 2020. Aalborg Kommune støtter AKKC med et årligt tilskud til kulturelle begivenheder. For at kunne udvide AKKC og renovere de nuværende bygninger, så de er tidssvarende, vil det kræve en større investering, som Aalborg Kommune ikke har mulighed for at gå ind i. Derfor bliver der nu kigget på mulighederne for at lave en anden konstruktion, hvor midlerne findes via en eller flere private investorer. Den proces sættes i gang nu.

67 år gammelt center trænger til en renovering
For at gøre projektet interessant for en eller flere potentielle investorer, åbnes der op for, at der kan investeres i det omkringliggende areal og bygningsmassen på Europa Plads. Det bliver på den måde muligt at investere i udviklingen af hele området og et renoveret, udvidet og dermed stærkere AKKC.

– Vi har mere end en halv million besøgende til 1.800 årlige arrangementer. Men vi kunne have mange flere aktiviteter og opfylde vores rolle bedre, hvis vi havde mere plads. Og med 67 år på bagen trænger AKKC til at blive renoveret og udvidet, så vi kan skabe de mest attraktive forhold. Vi har i 2019 haft det bedste år nogensinde i AKKCs 67-årige historie, og ordrebogen er fyldt et godt stykke ind i fremtiden, siger direktør Nicolaj Holm, AKKC.

Aalborg Kommune har indgået aftale med ejendomstransaktionsteamet hos PwC om at stå for klarlægningen af markedsmulighederne, og dialogen med potentielle investorer bliver gennemført i den kommende tid.

AKKC har siden 1992 fungeret som selvejende institution under Aalborg Kommune, mens Aalborghallen har eksisteret siden 1953.

Læs også Privat investor bygger 120 boliger i ny Aalborg-bydel

( Besøgt 159 gange, 1 besøg i dag )

Kommentarer

Seneste nyt

Køber sjællandsk lejlighedskompleks for trecifret millionbeløb

Bolig, Investering, Transaktioner / tirsdag 20. oktober 2020

A.P. Møller-Mærsk køber naboejendom for 420 millioner kr.

Pluss, Investering, Kontor, København, Transaktioner / tirsdag 20. oktober 2020

Christian Bro Jansen: Talent er ofte overvurderet og hårdt arbejde undervurderet

Ung i Ejendom / tirsdag 20. oktober 2020

Direktør for byudviklingsselskabet Køge Kyst på udkig efter nyt job

Pluss, Virksomheder og mennesker / tirsdag 20. oktober 2020

Farvel til en æra

Redaktørens blog / tirsdag 20. oktober 2020

Sweco finder ny direktør i MT Højgaard

Rådgivere, Virksomheder og mennesker / tirsdag 20. oktober 2020

Kommende konferencer

Tirsdag den 27. oktober kl. 09:00

Investering i fremtidens almene boliger

- grønne renoveringer for milliarder i den blandede by

Tirsdag den 3. november kl. 09:00

Boliglejeret

- de væsentlige og grundlæggende principperEstate Podcast

Seneste nyheder