Tre fynske boligselskaber slår sig sammen

Boligselskabet Fyn er en realitet, efter at de almene boligselskaber BSB Ringe, BSB Ørbæk og BSB Årslev har valgt at lægge sig sammen. Tre enige repræsentantskaber vedtog enstemmigt det nye samarbejde, der vil ruste selskabet og dets 850 boliger til fremtiden – både økonomisk og beboerdemokratisk.

Boligselskabet Fyn består af ni afdelinger med i alt knap 850 familie-, ungdoms-, ældre- og plejeboliger. Og den større volumen glæder den nyslåede formand Søren Svendsen, der hidtil har været formand for BSB Ørbæk, som bringer 195 boliger med ind i ægteskabet.

– Vi kan løfte flere og tungere opgaver som en samlet enhed, end vi kunne hver for sig. Både over for kommuner og øvrige samarbejdspartnere – men også internt, hvor vi bliver mindre sårbare over for udsving som for eksempel tomgangsboliger. Vi har ikke mange boliger, der står tomme, men er du en lille afdeling på for eksempel 10-12 boliger i et lille boligselskab, kan bare en enkelt tom bolig i længden blive rigtigt dyrt og potentielt et spørgsmål om overlevelse, siger Søren Svendsen.

Formanden har desuden en forventning om, at sammenlægningen vil styrke beboerdemokratiet. De tre boligselskaber har nemlig ikke altid haft lige let ved at finde lejere, der har lyst til at gå ind i det beboerdemokratiske arbejde og sidde i bestyrelsen.

– Mit håb er, at vi får bedre mulighed for at finde folk, der har lyst til at gøre en forskel, så vi får en god og slagkraftig bestyrelse, der kan få indflydelse til gavn for beboerne, siger Søren Svendsen.

Hos kundechef Kim Hybel, der står i spidsen for Servicecenter Faaborg-Midtfyn v. Domea.dk, som drifter boligerne i det nye selskab og servicerer beboerne, er glæden også stor. Han har hjulpet de tre selskaber med at blive til ét.

Udover Boligselskabet Fyn drifter og servicerer Servicecenter Faaborg-Midtfyn ved Domea.dk Domea Faaborg-Midtfyn Ældreboligselskab, der har 413 boliger.

Fakta: Boligselskabet Fyn

  • BSB Ørbæk: 195 boliger
  • BSB Årslev: 216 boliger
  • BSB Ringe: 427 boliger
    =
  • Boligselskabet Fyn: 838 boliger




Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder