Estate Media –

Nyheder – Danmark

The Tower er navnet på Charlottehavens nyopførte højhus ved Nordhavn Station på Østerbro i København. Den 56 m høje bygning rummer 37 hotellejligheder. Illustration: Lundgaard & Tranberg

87-årige Finn Harald Simonsen stopper efter 60 år i ejendomsbranchen

Står bag en række fremtrædende projekter i København og på Frederiksberg

Søren Duran Duus

mandag 17. februar 2020 10:15

87-årige Finn Harald Simonsen, hvis farfar, Harald Simonsen, i 1930’erne og 1940’erne stod bag nogle af tidens mest bemærkelsesværdige boligbyggerier, blandt andet Hostrups Have, Axel Møllers Have og Lindevangsgården på Frederiksberg samt Svanemøllegården, Ulfsgård og Ringkøbinggården på Østerbro i København, stopper nu definitivt i ejendomsbranchen.

Det skriver dagbladet Børsen.

Finn Harald Simonsens sidste projekt blev Charlottehaven på Østerbro, som senest er udvidet med et 56 m højt tårn – The Tower – med 37 hotellejligheder fordelt over 15 etager.

– Jeg har arbejdet med ejendomme i over 60 år i både Danmark og udlandet, og jeg var den første, der indførte hotellejligheder i Danmark. Jeg havde set, hvor populære den slags var i England og Amerika, så derfor byggede jeg Charlottehaven, som blev en stor succes lige fra starten af, siger Finn Harald Simonsen til Børsen.

The Tower blev indviet 31. januar.

Finn Harald Simonsens liv kort fortalt 
Finn Harald Simonsen (født 1933) er søn af Ib Harald Simonsen (1905-1956) og barnebarn af byggeentreprenøren Harald Simonsen. Hans faster var Erna Hamilton. Farfarens formue var – ifølge Wikipedia – grundlaget for Finn Harald Simonsens forretning, og han ejer gennem sine ejendomsselskaber godt 300 lejligheder i ejendomme, som blev opført i København i mellemkrigstiden af Harald Simonsen. Finn Harald Simonsen arvede formuen efter sin fars tidlige død i 1956, men den var båndlagt til hans 30-års fødselsdag i 1962.

I 1960’erne drog Finn Harald Simonsen i eksil i Schweiz, fordi det politiske klima i Danmark hæmmede hans virksomhed med huslejeregulering, høje skatter og høje udgifter ved omdannelse til ejerlejligheder. Han kunne også se, at hvis han skulle kunne benytte sig af afskrivningsmulighederne, skulle han hele tiden søsætte nye erhvervsbyggeprojekter og ansætte flere ingeniører, hvilket ikke var tjenligt. Hvis tiderne skiftede, ville disse bygninger stå tomme og blive en tung udgiftspost.

Finn Harald Simonsen blev gift i 1967 med Charlotte Bergsøe. Finn Harald Simonsen blev 11 år i Lausanne og øgede sin formue. Han flyttede til England, fordi hans hustru var træt af Schweiz. I England nød han – ifølge Wikipedia – godt af opgangstiderne i 1980’erne og tjente penge på omdannelse af ejendomme i London.

I 2002 modtog Finn Harald Simonsen Bygherreprisen fra Boligfonden Kuben for byggeriet Charlottehaven opkaldt efter hustruen. Det ligger på Østerbro – den bydel i København, han føler sig mest knyttet til.

Kommentarer

Seneste nyt

NPV i nyt trecifret millionprojekt

Pluss, Projektudvikling / fredag 14. august 2020

Hoffmann hæver resultatgrad og ordrebog i corona-halvår

Regnskab og resultater / fredag 14. august 2020

Entreprenør fundet til Danmarks største nedrivningsarbejde

Entreprenører / fredag 14. august 2020

Ny markedschef hos Bovieran er en erfaren profil

Virksomheder og mennesker / fredag 14. august 2020

Nrep henter projektudviklingsdirektør hos Danica Ejendomme

Pluss, Virksomheder og mennesker / torsdag 13. august 2020

Dansk familieejet investor køber stor portefølje af international investor

Pluss, Investering / torsdag 13. august 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 20. august kl. 09:00

Erhvervslejeloven

- nyeste afgørelser og praksis

Tirsdag den 25. august kl. 09:00

VENTELISTE - Paragraf 5, stk. 2

- konsekvenser og fremtidsperspektiver

Estate Podcast

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland