Gågaden Ryesgade i Aarhus. Foto: Google Maps

Mæglere: Derfor rammer Østjylland højeste udbud af detaillokaler i fire år

Udbuddet af detaillokaler i Østjylland har ramt det samme niveau som for fire år siden, viser nye tal fra erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk, som er ejet af landets ejendomsmæglere.

Udbuddet af detaillokaler har aldrig været højere i Danmark end nu. Østjylland er også en af de landsdele, som har oplevet en stor stigning i udbuddet af detaillokaler den seneste tid. Sidste år steg udbuddet med 12.800 kvm. Den negative udvikling er kun overgået af København By, hvor udbuddet steg med 15.200 kvm i samme periode.

– Østjylland har nu 126.400 detailkvm i udbud, hvilket er 6,2 procent af den totale mængde detaillokaler i landsdelen. Østjylland klarer sig stadig bedre end landsgennemsnittet, som ligger på 6,6 procent, oplyser analytiker Nicholas McFall, Ejendomstorvet.dk.

På landsplan er cirka 2.100 detaillokaler lige nu udbudt til leje eller salg via Ejendomstorvet.dk.

Derfor højt udbud
Det høje udbud af detaillokaler sker trods flere år med opsving og høj beskæftigelse i Danmark. Årsagen til den negative udvikling er nye markedsforhold, erfarer Danbolig Erhverv Aarhus:

– Butikkerne bliver nødt til at tilpasse sig den stigende digitalisering af markedet for at kunne overleve. Mange butikker flytter en del af deres omsætning online, mens nogle helt vælger kun at fokusere på internethandel. Vi oplever en nedgang i tilstedeværende detailkæder i Danmark, som giver en helt naturlig øget tomgang.

– Vi ser desuden en stigende tendens til, at efterspørgslen retter sig mod mindre lokaler end tidligere, særlig tydelig er denne tendens på strøgbeliggenheder. Men vi er inde i en tilpasningsperiode, og jeg tror på, at udbuddet vil falde igen i den kommende tid, siger partner og udlejningschef Lars Kjær, Danbolig Erhverv Aarhus.

Nye tendenser er også på vej, for eksempel er både showrooms og pop-op-butikker blevet mere populære. De største udfordringer bliver yderområderne, hvor disse typer butikker ikke er lige så populære, påpeger en anden erhvervsmægler.

– Det er yderområderne, som er hårdest ramt af det stigende udbud, det er specielt nethandlen, som tvinger butiksejerne til at sælge. Jeg tror, at nethandlen vil tvinge butikkerne til at specialisere sig for at kunne give en service, som kunderne ikke kan få på internettet, siger indehaver Henning Reinholdt, Realmæglerne Horsens.

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder