Estate Media –

Nyheder – Danmark

Boliggruppen har adresse på Niels Bohrs Alle i Odense M

Værdireguleringer skærer millioner af Boliggruppens overskud

Det fynske selskab forventer et bedre resultat i 2020 - og øget aktivitet de kommende år

Det odenseanske ejendoms- og projektudviklingsselskab Boliggruppen kommer ud af 2019 med et resultat før skat på 14,4 millioner kr. mod 21,3 millioner året før – det svarer til et fald på 32 procent.

Den lavere bundlinje skyldes værdireguleringer, der er cirka 10 millioner kr. mindre end i 2018. Værdien af investeringsejendomme er baseret på et afkast på henholdsvis 6,6 procent for boligejendomme og 8,3 procent for erhvervsejendomme, mens det vægtede afkastkrav under ét er 7,7 procent.

– Vi er tilfredse med præstationen i 2019, som er gået nogenlunde som forventet, hvor vi igen har haft stort fokus på specielt udvikling af vores projektejendomme, herunder tomgang på erhvervslejemål. Det har bevirket, at tomgangsprocenten igen er faldet til et for os historisk lavt niveau, siger ejer, stifter og adm. direktør Carsten Skov, Boliggruppen, og uddyber:

– Årets resultat er negativt påvirket af, at vi har gennemført betydelige arbejder på opgradering af ejendomsporteføljen. Vi har ligeledes fokuseret på den fremtidige drift og brugt ressourcer på organisationen og den fremadrettede forretningsmodel.

Projekter
Boliggruppen har i 2019 realiseret nogle projektejendomme, som har været igennem en større eller mindre udvikling.

I Nyborg er virksomheden ligeledes i gang med at udvikle flere projekter, som har bidraget til forskønnelse af byen, og flere er på vej.

I Odenses nye vækstcentrum arbejder Boliggruppen med en samlet byudvikling af et erhvervsområde i Odense M, Tech Town Odense, hvor virksomheden disponerer over en række eksisterende ejendomme med et bygningsareal på cirka 15.000 kvm og med yderligere byggeretter på 15.000 kvm, hvoraf der aktuelt er et kontorhus på små 3.000 kvm under opførelse, som er færdigt 1. april. Det samlede område vil fuldt udbygget være på 30.000 kvm.

– Med baggrund i dette område og med brugernes ændrede behov inden for kontorsegmentet vil Boliggruppen med dette projekt bidrage til at sætte nye standarder for, hvad domiciler for specielt it- og tech-branchen skal indeholde, siger Carsten Skov.

2020 tegner godt
Ifølge Carsten Skov er det fortsat Boliggruppens strategi for de kommende år at øge aktiviteten. Starten af 2020 har budt på en fortsat god efterspørgsel på erhvervslejemål, og Boliggruppen forventer derfor, at tomgangen fortsat vil være på et lavt niveau.

– På denne baggrund og med det fundament, der er skabt de seneste år, markedets generelle udvikling og det fortsat lave renteniveau forventer Boliggruppen et bedre resultat i 2020 og dermed en styrkelse af selskabets kapitalgrundlag, siger Carsten Skov.

Boliggruppen A/S havde per 31. december 2019 en egenkapital på 105 millioner kr. mod 94 millioner kr. på samme tidspunkt året før. Selskabets bestyrelsesformand er Michael Vinther, advokat i DLA Piper i København.

Boliggruppen er et ejendoms- og projektudviklingsselskab, der udvikler og udlejer både bolig- og erhvervsejendomme på Fyn og i Syddanmark. Virksomheden blev grundlagt i år 2000 af ejer og adm. direktør Carsten Skov.

Seneste årsregnskaber – Boliggruppen A/S

Kilde og grafik: Boliggruppen A/S’ årsrapport 2019
( Besøgt 252 gange, 1 besøg i dag )

Læs også:

Kommentarer

Seneste nyt

Ny juridisk direktør dropper Ejendomdanmark før tiltrædelse – ’en ekstrem svær beslutning’

Virksomheder og mennesker / mandag 21. september 2020

FLSmidth opgiver milliardprojekt på hovedkontoret i Valby

Kontor, København / mandag 21. september 2020

Deas vinder Pensam tilbage efter to år – og lander endnu større opgave

Pluss, Administration, Asset Management, Investering / mandag 21. september 2020

Niam køber nordsjællandsk boligprojekt af Sophienberg Gruppen i trecifret millionhandel

Bolig, Investering, Transaktioner / mandag 21. september 2020

PFA: Sådan er processen når vi køber andelsboligejendomme

Pluss, Bolig, Investering / mandag 21. september 2020

Heimstaden køber tyske ejendomme for 6,2 milliarder kr.

Bolig, Investering, Transaktioner / mandag 21. september 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 24. september kl. 09:00

Finansiering af ejendomme

- strukturering, fremskaffelse og nye aktører

Onsdag den 30. september kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Odense

- projektudvikling og investering i Danmarks tredjestørste by

Estate Podcast

Seneste nyheder