Estate Media –

Nyheder – Danmark

Peter Winthe
Adm. direktør og partner Peter Winther, Colliers International Danmark, ved præsentationen af ’Copenhagen Property Market Report 2020’. Foto: Colliers

Afkastet steg knap 3 procentpoint i Storkøbenhavn i 2019

Markedet udviklede sig bedre i 2019 end forudset af Colliers. Men de gode tider varer ikke for evigt, siger direktør Peter Winther

Colliers’ årlige analyse af erhvervsejendomsmarkedet viser, at markedet i 2019 udviklede sig bedre end forudset af landets største erhvervsmæglervirksomhed.

– Totalafkastet på ejendomsinvesteringer i Storkøbenhavn i 2019 var 11,8 procent, og dermed højere end i 2018, hvor det var 8,9 procent (en stigning på 2,9 procentpoint, red.). Således var afkastet på ejendomme langt højere end på obligationer, men lavere end afkastet på aktier, hvor afkastet var historisk højt i 2019. Værditilvæksten var 7,4 procent, igen et væsentligt hop i forhold til året før, siger adm. direktør og partner Peter Winther, Colliers International Danmark, i en kommentar til ’Copenhagen Property Market Report 2020’.

Markedsrapporten blev onsdag præsenteret i Tivoli Hotel & Congress Center, hvor Peter Winther sagde, at vi befinder os i et såkaldt Guldlok-scenarie – med referere til eventyret om Guldlok og de tre bjørne.

– Det danske ejendomsmarked er lige tilpas i øjeblikket, fordi dansk økonomi er bundsolid. Væksten er der, men den er kontrolleret. Renten er ekstremt lav, der er ingen risiko for deflation, og der er store mængder kapital, der skal placeres, siger Peter Winther.

– Sidste år stod de udenlandske investorer for 7 ud af 10 af de største transaktioner og 52 procent af værdien af de samlede transaktioner. Vi nyder godt af Danmarks status af ’sikker havn’, og interessen fra de udenlandske investorer fortsætter med uformindsket styrke. Vi tror på, at vi i 2020 vil se flere nye udenlandske investorer på det danske ejendomsmarked.

’De gode tider varer ikke for evigt’
Ifølge Colliers’ opgørelse over den danske transaktionsvolumen faldt den fra cirka 71 milliarder kr. i 2018 til cirka 57 milliarder kr. i 2019.

Men faldet fortsætter ikke, mener Peter Winther. Det skyldes, at faldet i volumenen blandt andet kan tilskrives et begrænset udbud af de ejendomme, som investorerne finder mest attraktive, nemlig ’affordable housing’, kontorejendomme samt industri- og logistikejendomme. Med den kapitalrigelighed, der er i markedet, så skal disse ejendomstyper nok blive afsat, når de kommer på markedet, mener Peter Winther.

– Populært udtrykt kan man sige, at pengene er tilbage i markedet. Udover de udenlandske investorer, som har søgelyset rettet mod Danmark, så står de danske pensionskasser på spring til at slå til, når de rigtige produkter kommer på markedet. De har meldt ud, at de ønsker at øge deres investeringer med samlet omkring 60 milliarder kr. de kommende år, fremhæver Peter Winther.

Han siger, at investorerne stadig kan regne med at få stabile afkast på boliger, særligt i København, hvor befolkningsprognoserne taler for, at boliger fortsat vil være en mangelvare, særligt mindre boliger til singler, pensionister og studerende.

– De gode tider vil ikke vare for evigt, men vi tror faktisk på, at 2020 bliver et rigtig godt år.

Colliers præsenterer sin rapport torsdag den 6. februar i Aarhus.

( Besøgt 388 gange, 1 besøg i dag )

Læs også:

Kommentarer

Seneste nyt

Pihl & Søn fortsætter massiv fremgang – overskud mere end firedobles

Regnskab og resultater, Entreprenører / torsdag 24. september 2020

Karen Mosbech stopper som direktør for Freja Ejendomme: Ikke uden vemod

Byudvikling, Virksomheder og mennesker / torsdag 24. september 2020

Derfor vinder Christian Wittrup legat

Bæredygtighed, Virksomheder og mennesker / fredag 25. september 2020

Colliers-direktør: Regeringen skræmmer internationale investorer

Investering / torsdag 24. september 2020

Pernille Vermund lukker sit arkitektfirma

Arkitektfirmaer, Virksomheder og mennesker / torsdag 24. september 2020

Birch Ejendomme ’yderst tilfreds’ med indtjeningen i forkortet regnskabsår

Pluss, Regnskab og resultater, Bolig, Investering / onsdag 23. september 2020

Kommende konferencer

Onsdag den 30. september kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Odense

- projektudvikling og investering i Danmarks tredjestørste by

Torsdag den 1. oktober kl. 09:00

Udviklingsprojekter og forsyningsledninger

- gæsteprincippet, ejerskaber og de vigtigste problemstillinger

Estate Podcast

Seneste nyheder