Universal Robots (UR) og Mobile Industrial Robots (MIR) bygger 32.000 kvm i Odense SØ, hvor de to virksomheder flytter sammen i en ejendom til robotudvikling og -produktion

Robotvirksomheder vil bygge 32.000 kvm i Odense

Universal Robots (UR) og Mobile Industrial Robots (MIR) vil bygge 32.000 kvm i Odense, hvor de to virksomheder flytter sammen i en ejendom til robotudvikling og -produktion.

Mobile Industrial Robots og Universal Robots har sammen købt en 50.000 kvm stor byggegrund på Energivej i Odense SØ syd for Fynske Motorvej. Her vil de med finansiel opbakning fra deres amerikanske ejer, teknologikoncernen Teradyne, investere en kvart milliard kr. i byggeriet af en cobot-hub i verdens ’cobot-hovedstad’, Odense. Cobots er den slags robotter, der kan arbejde tæt sammen med mennesker og styrke både arbejdsmiljø og produktivitet.

– Danmark har et stærkt forspring på det globale marked for cobots. Derfor giver det rigtig god mening, at vi investerer ambitiøst i at bygge verdens største hub for cobots netop her i Odense. Jo stærkere et fagligt miljø og jo bedre faciliteter vi kan tilbyde, jo mere attraktivt er det for talenter fra hele verden at tage til Danmark for at arbejde med cobots, siger adm. direktør Thomas Visti, Mobile Industrial Robots.

Byggegrunden på Energivej i Odenses industrikvarter ligger tæt på Universal Robots’ nuværende hovedkontor, som bliver en del af den nye cobot-hub. Når byggeriet er opført, samler Universal Robots og Mobile Industrial Robots alle deres aktiviteter på de i alt 32.000 kvm på Energivej.

Virksomhederne vil dog forsætte som separate selskaber, og målet er ikke at sammenlægge afdelinger. Formålet er at skabe et tiltrækkende miljø, som kan facilitere den fortsatte vækst, som de to virksomheder forventer de kommende år. I dag har de to virksomheder henholdsvis 160 og 450 ansatte i Danmark.

Colliers’ Corporate Solutions-team har sammen med Colliers Fyn rådgivet i den strategiske planlægning omkring etablering af det nye fælles domicil for 800 medarbejdere.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder