Estate Media –

Nyheder – Danmark

Paneldebat: Dette er vigtigt ved udvikling af optimale bofællesskaber

På Estate Medias konference Boligdagene 2020 var et af debatemnerne på torsdagens program alternative boformer og bofællesskaber. Der er ingen tvivl om, at bofællesskaber er et område med stor fokus, men efter torsdagens debat står det også klart, at forventningerne til markedet i høj grad bygger på formodninger og ikke erfaringer

Kim Plesner

fredag 24. januar 2020 7:37

– Vi er på en stejl indlæringskurve, vi bliver klogere om nogle år, sagde Investment Director Olli Fischer, Nrep, meget rammende, da han drøftede emnet med direktør Nikolaj Pfeiffer, Exometric, den nyudnævnte partner og direktør Per Feldthaus, Almenr, adm. direktør Kristina Olsen, Bonava og direktør for Senior Services Jesper Brask Fischer, PFA Pension.

Netop PFA mener, der er et hul i boligmarkedet, mellem det vi betragter som en ‘voksen’ person og den ‘gamle’, der skal på et traditionelt plejehjem.

– Senioralderen er den nye tredje fase. Her kan boligmarkedet ikke rigtigt tilbyde noget i øjeblikket. 80.000 seniorer på 55+ er interesserede i at flytte i seniorbofællesskaber. De ønsker mindre plads og mindre have, men derimod byliv og kontakt til andre mennesker, sagde Jesper Brask Fischer.

Serviceret fællesskab
Det mere uforpligtende fællesskab, en privat bolig med adgang til fællesarealer og udvidet viceværtsfunktion, hvor beboerne får mulighed for at pleje deres sociale interesser frem for sure forpligtelser, er noget der matcher de undersøgelser, som analysevirksomheden Exometric har foretaget.

– Langt de fleste omkring 60 procent vil have et serviceret fællesskab. Ikke mange seniorer har i virkeligheden lyst til at bo med deres børnebørn, hvis man går dem rigtigt på klingen. De forsøger dybest set bare at komme tilbage til lidt af det fællesskab, vi havde i 60’erne og som vi måske har mistet hen ad vejen, sagde Nikolaj Pfeiffer.

Og selvom tre ud af fire seniorer foretrækker at dele fællesarealer, så skal man gøre sit hjemmearbejde om målgruppen ordentligt, hvis man ønsker at udvikle eller investere på det relativt nye marked, uanset om det gælder seniorer eller andre former for bofællesskaber, lød den fælles konklusion i debatpanelet.

– Det kommer selvfølgelig meget an på gruppen af mennesker, man forsøger at tiltrække. Hvilken drøm er det, de søger at forfølge? Enlige forældre har for eksempel mange praktiske gøremål, som at lave mad og hente børn, som de gerne vil dele med andre i en presset hverdag, sagde Per Feldthaus.

Milliarder at spare på sundhed
De sundhedsmæssige perspektiver og bofællesskabernes rolle i forsøget på at skabe et mere afbalanceret boligmarked på tværs af aldersgrænser blev også berørt i debatten.

– Man kan måske trække seniorer fra parcelhuse til fællesskaber i byerne, så unge mennesker kan flytte ud i parcelhusene. Og alle undersøgelser viser, at man bliver sundere af fællesskab, så det kan være med til at begrænse den såkaldte ældrebyrde, hvis man får rullet flere bofællesskaber ud. Udskyder man behovet for pleje hos de ældre, er der milliarder at spare på sundhedsvæsenet, sagde Olli Fischer.

I videoklippet herunder kan du høre direktør for Senior Services hos PFA Pension, Jesper Brask Fishcer, fortælle om sine forventninger til boligmarkedet 2020.

Kommentarer

Seneste nyt

Ny svensk investor i Danmark stormer frem – portefølje runder 55 milliarder kr.

Pluss, Regnskab og resultater / onsdag 19. februar 2020

Nyt Lalandia med 440 feriehuse får grønt lys

Projektudvikling, Bolig, Byggeri / onsdag 19. februar 2020

Britisk investor vil af med Danske Banks hovedkontor i milliardhandel

Pluss, Kontor, Transaktioner / tirsdag 18. februar 2020

Sådan rammer en mulig stramning af paragraf 5, stk. 2 Heimstaden

Pluss, Bolig, Investering / tirsdag 18. februar 2020

Nrep køber 143 boliger af nordjysk ejendomsudvikler for 300 millioner kr.

Pluss, Investering, Transaktioner / tirsdag 18. februar 2020

Boligforening renoverer for 800 millioner kr. i Aalborg

Renovering, Bolig / tirsdag 18. februar 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 27. februar kl. 09:00

Sikring af ejendomme

- optimering og forebyggelse af brand, skybrud, terror og uforudsete hændelser

Tirsdag den 3. marts kl. 13:00

Træbyggeri

- muligheder, erfaringer, udfordringer og vidensdeling

Jobmarked

Nyeste opslag

Senior Investment Manager

     

Estate Podcast

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland