Masterplanen for 900 ha blandet by nær Shenzhen i Kina. Illustration: Adept

Dansk tegnestue vinder udviklingsområde 2,5 gange så stort som Nordhavnen

Det københavnske arkitektfirma Adept har vundet den indbudte internationale konkurrence om masterplanen for 900 ha blandet by nær Shenzhen – et udviklingsområde, 2,5 gange så stort som Københavns Nordhavn. Vinderforslaget ‘The Healing City’ er baseret på seks strategiske principper, som styrker en bæredygtig tilgang til en sundere livsstil i større byområder.

Masterplanen for 900 ha blandet by nær Shenzhen i Kina. Illustration: Adept

Oplandet omkring Shenzhen lider som mange andre megabyer under konsekvenserne af hurtig og ukontrolleret urbanisering, som betyder, at livsbetingelserne visse steder er direkte sundhedsskadelige for mennesker.

– De seks strategiske principper er masterplanens rygrad. Tilsammen udgør principperne en samlet ramme, som væver bystruktur og bæredygtig vækst sammen med landskab og mennesker. Målet er at skabe gode livsbetingelser for beboerne gennem udformningen af sunde og attraktive miljøer for boliger, erhverv og offentlige rum. Yanzihu er et enormt byområde efter dansk målestok, men vil opleves med korte afstande, fordi fodgængere og offentlig transport er prioriteret over bilisme, siger partner Martin Laursen, Adept.

Han betegner masterplanen som ’sund’.

Udviklingen af byområdet inkluderer blandt andet en strategi for genopretning af vandkvaliteten i floden og af de omkringliggende naturområder, som vil integrere landskabet i byen. Andre primære drivere for ny og sundere livskvalitet er at udnytte landskabets muligheder for lokal dyrkning af råvarer og fokus på at skabe adgang til rekreative områder og vandet.

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder