Horsens. Foto: AP Pension

Jylland bliver mere og mere eftertragtet blandt investorer

Flere pensionskasser, internationale investorer og ikke mindst helt almindelige formuende

danskere investerer i Jylland end nogensinde før. Det er byer med befolkningstilvækst, der trækker, og det kan de godt gøre selvom det område, de ligger i generelt, ikke er i vækst.

– Vi ser, at der er en markant befolkningsvækst flere steder. Men der er også flere steder, hvor der er beskæftigelsesfremgang, og det giver også muligheder, siger cheføkonom Mikkel Høgh, Jyske Bank.

Over hele Danmark sker der i øjeblikket en urbanisering. Flytningen fra land til by er mest tydelig, når det gælder de store byer, men også lokalt er der søgning fra mindre byer til større byer.

– Ud af de 28 milliarder kr., som blev omsat i ejendomstransaktioner i 1. halvår lå de knap 10

i Jylland. Det er tankevækkende, at vi nu har så stor en andel for sådan var det ikke tidligere. Rigtig mange investorer har fået øjnene op for, at afkastet er meget højere i dele af Jylland end det er i København. Nu spørger flere investorer sig selv, om prisniveauet har toppet i de største byer, og det betyder, at de ser på potentialet i de øvrige provinsbyer, siger partner Peter Bauer Mols, Nordicals Trekantområdet.

Blandt de byer, som er vokset de seneste år og derfor er blevet interessant for flere investorer, er Randers og Horsens. Også en by som Vejle er vokset så meget, at byen nu er blevet Danmarks 5. største, da den fornylig overhalede Esbjerg i indbyggertal.

Læs hele artiklen i den nyeste udgave af Estate Magasin – nr. 1 2020 – her.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder