Estate Media –

Nyheder – Danmark

Kristian Baatrup

Kristian Baatrup starter eget landinspektørfirma

Efter stoppet i Landinspektørkontoret i september starter Kristian Baatrup nu eget landinspektørfirma under navnet ’Baatrup; Landinspektøren’

Kamilla Sevel

torsdag 9. januar 2020 9:13

En af Danmarks mest kendte landinspektører, Kristian Baatrup, er klar til nye opgaver inden for rådgivning i forbindelse med ejendomsudvikling.

Det kom som en overraskelse for mange i branchen, da Landinspektørkontoret med kontorer i Helsingør og København i september kunne meddele, at landinspektør Kristian Baatrup ikke længere var en del af firmaet. Kristian Baatrup havde indtil da været en stor del af firmaets profil udadtil, og hans exit kom kort tid efter, at Rasmus Rask Søndergaard blev optaget i partnerkredsen, der desuden tæller Ulrik Thomsen. Kristian Baatrup slår nu fast, at hans fratrædelse – i god ro og orden – er forhandlet endeligt på plads, og at han således ikke er bundet af nogen form for kundeklausul i forhold til sin forhenværende arbejdsplads.

Så når parterne nu har fået snakket sammen og afsluttet samarbejdet, har Kristian Baatrup besluttet at starte op for sig selv med ny virksomhed, der har fået navnet ’Baatrup; Landinspektøren’. Her vil han fokusere på rådgivning af kunder  i Nordsjælland og Hovedstadsområdet,  og han vil især gerne opbygge strategiske samarbejder, hvor han er med i processen fra start.

Kiosken er åben
– Kiosken er åben. Og jeg er klar til fortsat at yde værdiskabende rådgivning baseret på mine 18 år i branchen. Det må gerne være de nørdede sager, som jeg elsker at grave mig ned i. Men jeg påtager mig også gerne at være en del af et projektteam, hvor vi sammen kan få skabt den helt optimale plan- og ejendomsretlige konstruktion. Jeg kommer ikke kun med min faglighed, men også med mit store netværk, som jeg både giver meget til og trækker meget på. Derfor er ingen opgave for lille, men heller ikke for stor, siger Kristian Baatrup.

Kristian Baatrup tager også gerne ’almindelige’ landinspektøropgaver i form af opmåling og matrikulering, men han vil som nævnt især fokusere på rådgivningsdelen, hvor hans uddannelse som mediator og RICS også kan komme ham til gode.

– Jeg elsker de lidt skæve og bøvlede sager, og jeg håber, at jeg gennem Baatrup; Landinspektøren kan hjælpe med rådgivning og sammen med mit netværk få skabt det mest optimale grundlag for ethvert projekt, siger Kristian Baatrup.

Når nu partnerskabet i Landinspektørkontoret udviklede sig som det gjorde, så ser Kristian Baatrup flere gode ting i nu at starte for sig selv.

– Jeg kommer til at arbejde med det samme, som jeg ’altid’ har gjort, men nu kan jeg få mere tid til de enkelte sager og klienter, og det glæder jeg mig til.

Glæder sig til at indgå aktivt i flere sager
Han glæder sig også til at indgå mere aktivt i nogle af sagerne.

– Jeg vil fortsat kunne hyres på timebasis, men jeg håber at få kunder, der kan se fordelen ved at få mig med fra starten af processen. Jeg vil kunne sikre, at der er styr på de grundlæggende elementer, som mange ejendomsudviklere typisk glemmer, og som ofte ender med at koste rigtigt mange penge. Det kan være alt fra at få styr på planlægning fra dag 1 over arealoptimering til oversete servitutter eller lovgivning, som kan ende med at trække byggesagen i langdrag, siger Kristian Baatrup.

Han er stadig tilknyttet Aalborg Universitet som ekstern lektor på landinspektøruddannelsen, og han vil også tilbyde virksomheder skræddersyede undervisningsforløb, hvor han løfter de interne kompetencer inden for blandt andet ejendomsret, samspillet mellem den privatretlige og offentligretlige regulering, planforhold, lokalplanlægning og ejendomsudvikling.

– Jeg bidrager kort sagt til, hvordan man kan styre udenom de største problemer og sikre det bedste fundament for sit projekt. Jeg kan desværre ikke leve af at lave TV med Prins Joachim, siger Kristian Baatrup med et smil og hentyder til sin medvirken i det andet afsnit af DRs anmelderroste tv-serie ’Joachim fortæller’, som lige nu vises på DR.

Kristian Baatrup vil også fortsætte sit virke i Realdanias Videnscenter Bolius’ ekspertpanel og som aktiv i Landinspektørforeningen. Desuden er han medlem af Realkredit Danmarks Ejendomsråd Øst og bankrådet i Danske Bank. Han blev færdig som landinspektør fra Aalborg Universitet i 2002 og startede sin karriere som byggesagsbehandler i Gribskov Kommune og var i 14 år fitnessinstruktør i sin fritid.

Kristian Baatrup har efterfølgende været en del af Landinspektørkontoret i Helsingør siden 2004. Her var han som partner og adm. direktør med til at sikre virksomheden en stærk vækst, som dog betød, at hans opgaver i de senere år begyndte at handle mere om ledelse og virksomhedsudvikling end selve landinspektørhåndværket. Nu ser han frem til en ny måde at arbejde på.

Læs også:

Kommentarer

Seneste nyt

Vedtaget: Det bliver lettere at bygge mindre boliger i København

Byudvikling, København / fredag 28. februar 2020

Ny kommuneplan for København vedtaget – 60.000 boliger skal bygges frem til 2031

Byudvikling, København / fredag 28. februar 2020

KPC og Årstiderne Arkitekter valgt til centralt projekt i Aarhus

Aarhus, Byggeri / fredag 28. februar 2020

Bostads halvårsoverskud falder til 1 million kr. fra 21 millioner kr.

Pluss, Regnskab og resultater, Investering / torsdag 27. februar 2020

Lokal investor afhænder sjællandsk ejendomsportefølje for 77 millioner kr.

Pluss, Erhvervsmæglere, Transaktioner / torsdag 27. februar 2020

To store opgaver med køberrådgivning giver RED lyst til mere

Pluss, Erhvervsmæglere / torsdag 27. februar 2020

Kommende konferencer

Tirsdag den 3. marts kl. 13:00

VENTELISTE: Træbyggeri

- muligheder, erfaringer, udfordringer og vidensdeling

Torsdag den 5. marts kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Køge 2020

- fra købstad til knudepunkt

Jobmarked

Nyeste opslag

Senior Investment Manager

     

Estate Podcast

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland