Gefion Telegrafkollegiet i Ballerup. Illustration: Over Byen Arkitekter

Gefion konverterer erhvervsejendom til kollegium med 262 værelser

Gefion Group, som står bag syv kollegier i hovedstadsområdet, begynder opførelsen af et nyt kollegium med 262 værelser i Ballerup. Projektet med et boligareal på 10.218 kvm omfatter motionsrum, vaskeri, filmrum og fællesfaciliteter i en eksisterende ejendom. Kollegiet får navnet Gefion Telegrafkollegiet efter vejnavnet Telegrafvej.

Gefion forventer, at kollegiet åbner til studiestart efter sommerferien. Studieboligerne bliver mellem 35 og 54 kvm med eget køkken og bad. Boligerne er placeret i stueetagen til og med 3. sal, og på hver etage etableres fællesarealer med ’hang out spots’, studiemiljøer, bordfodbold og bordtennis. Kælderniveau indrettes med fællesfaciliteter med motionsrum, filmrum, fælleskøkkener og fælles vaskeri og tørrerum. Kælderniveauet får udgang til kollegiets udendørsarealer som indrettes med fokus på sport og fysisk aktivitet.

Den oprindelige ejendom på Telegrafvej har siden opførelsen tilbage i 1971 fungeret som erhvervsejendom. Ejendommen blev opført af Bøje Nielsen, og indtil Gefion Groups overtagelse af ejendommen i 2018 har den fungeret som erhvervsejendom.

På vej mod nyt byområde
Ballerup Kommune har udpeget området omkring Telegrafvej til et byomdannelsesområde med henblik på, at området gradvist skal udvikle sig til et bykvarter med studieboliger og familieboliger i form af rækkehuse og etageboliger med forskellige ejerformer. Det er de senere års prisstigninger på det københavnske boligmarked, som gør, at Ballerup Kommune oplever en øget efterspørgsel på boliger og sætter gang i udviklingen af flere boligområder i kommunen.

– Vi er rigtig glade for, at vi kan gå i gang med opførelsen af et meget spændende kollegie i Ballerup, hvor der virkelig er sat fokus på de studerendes trivsel både i udviklingen af ejendommen, men også i udviklingen af udendørsarealerne. Det bliver det første danske kollegie med eget motionsrum, løbebaner og yogacirkel, siger adm. direktør, medstifter og medejer Thomas W. Færch, Gefion Group.

Fakta: Gefion Telegrafkollegiet

  • Antal studieboliger: 262
  • Boligareal: 10.218 kvm
  • Bygherre: Gefion Group
  • Arkitekt: Over Byen Arkitekter
  • Totalentreprenør: Stender Entreprise

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder