Bellakvarter i Ørestad. Illustration: Cobe og Vilhelm Lauritzen Arkitekter

Solstra henter investorer til 243.000 kvm udviklingsområde i Ørestad

Med en ejerandel på henholdsvis 33 procent og 67 procent har MP Pension og Sampension-fællesskabet, bestående af Sampension, Arkitekternes Pensionskasse, Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger og ISP Pension, skudt ’et stort trecifret millionbeløb’ i udviklingen af det nye Bellakvarter ved Bella Center på Amager.

Over de kommende år skal der bygges endnu flere boliger, butikker og erhvervsejendomme i området, som ligger ud til Amager Fælled. Byggeriet er i fuld gang og vil tage yderligere form frem mod 2025 og vil løbende blive udlejet eller solgt.

– Vi ser projektet som en unik mulighed for at erhverve et større udviklingsprojekt med en attraktiv beliggenhed i et veletableret set up med stærke partnere og en gennemprøvet businesscase. Og så forventer vi naturligvis et godt afkast af investeringen til gavn for vores kunder og medlemmer, siger adm. direktør Hasse Jørgensen, Sampension.

Sælgerne er Bella Solstra, der er repræsenteret af Solstra Capital Partners, og et par minoritetsaktionærer. Solstra Capital Partners fortsætter i rollen som samarbejdspartner og rådgiver for Bellakvarter A/S.

– Vi er stolte af at have ført Bellakvarter hertil og glæder os til at få de nye ejere med på den videre rejse, siger Managing Partner Johan E. Lorentzen, Solstra Capital Partners.

Antal kvm
Samlet set omfatter aftalen om Bellakvarter blandt andet retten til at bygge 129.000 kvm boliger, heraf 18.000 kvm almene boliger, og 104.000 kvm kontorejendomme plus etablering af 10-14 butikker, daginstitutioner og 2645 parkeringspladser under tag.

– Det er et utroligt spændende projekt, der vil udvikle og løfte et helt kvarter tæt på centrum af København. Samtidig er vi overbeviste om, at det bliver en win-win situation, der vil give vores medlemmer et rigtig godt afkast af investeringen, siger direktør Jens Munch Holst, MP Pension.

Omkring en tredjedel af Bellakvarter er udviklet og frasolgt.

Transaktionen forventes gennemført i slutningen af januar 2020, når der foreligger en godkendelse fra konkurrencemyndighederne.

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder