Estate Media –

Nyheder – Danmark

'Green Hills’ i Solrød Kommune. Illustration: Danielsen Architecture

Balder og Bovieran vinder projekt med 350 boliger – ’skal være et fyrtårn’

Køber den såkaldte Cordoza-grund i Solrød Kommune for at bygge ’Green Hills’

Søren Duran Duus

onsdag 18. december 2019 13:27

– Green Hills i Solrød Kommune bliver ikke blot et markant vartegn for kommunen, det bliver også et bæredygtigt foregangsprojekt, der rummer boligmuligheder for mennesker i alle aldre med et seniorfællesskab i hjertet af bebyggelsen.

Det siger borgmester i Solrød Kommune, Niels Hörup, Venstre.

Det sker i forbindelse med offentliggørelse af det vindende boligprojekt med cirka 350 boliger, efter Solrød Kommune tilbage i august sendte den såkaldte Cordoza-grund i udbud med henblik på at skabe et boligbyggeri i den sydlige del af kommunen.

– Forventningerne er til fulde blevet indfriet af ejendomsselskabet Balder Danmark, som i samarbejde med Bovieran Danmark har skabt et visuelt flot og bæredygtigt boligprojekt – et markant vartegn – som taler til alle generationer, siger borgmesteren, og fremhæver, at ’det er fremtidens boligbyggeri, der kommer til Solrød Kommune’.

‘Green Hills’ i Solrød Kommune. Illustration: Danielsen Architecture

Skal være et fyrtårn
Boligbyggeriet får navnet Green Hills, fordi det giver associationer til grønne bakker, der rejser sig fra jorden mod himlen. Det udvikles i et samarbejde mellem Balder Danmark, Sjælsø Management, Bovieran Danmark og Danielsen Architecture.

– Green Hills skal være et visuelt fyrtårn for hele Solrød Kommune, og også et fyrtårn hvad angår livskvalitet med alt, hvad det indebærer af fællesarealer, indretning af boliger, trafikale forhold, dagslysforhold, udsigt og frem for alt fællesskab, siger adm. direktør Flemming Joseph Jensen, Balder Danmark.

Boliger og tidsplan
Green Hills opføres som en åben karrébebyggelse med skrå tagflader, som rejser sig fra jordoverfladen og mødes i en spids i 9. etage.

Bebyggelsen består af cirka 350 boliger, hvoraf de cirka 300 opføres af Balder Danmark. Disse varierer i størrelse fra 2-6 værelser, fordelt på 60-150 kvm. Dertil kommer 55 andelslejligheder, som Bovieran Danmark opfører rundt om en 1.500 kvm stor vinterhave. Det bliver et seniorbofællesskab for 55+.

Næste skridt er, at Solrød Kommune nu igangsætter en lokalplanproces, der skal gøre det muligt at realisere projektet. Lokalplanen forventes vedtaget i efteråret 2020, hvorefter Balder forventer at gå i gang med hele projektet ultimo 2020. Green Hills forventes at stå færdigopført i 2022/2023.

 

Fakta: Green Hills

  • Bebyggelsen består af ca. 350 boliger, hvoraf de ca. 300 opføres af Balder Danmark som lejeboliger. Disse varierer i størrelse fra 2-6 værelser fordelt på 60-150 kvm, hvoraf den primære andel er 2-3 værelses lejligheder fordelt på 60-85 kvm. Dertil kommer 55 senior-andelslejligheder i en Bovieran-bygning, som opføres i hjertet af bebyggelsen
  • Byggegrunden er afgrænset af Cordozavej mod syd og Tåstrupvej mod vest og har en attraktiv beliggenhed tæt ved togstationer og motorvej. Desuden kobler grunden sig på et eksisterende sti- og cykelstinet, der giver adgang til bycentrum og ikke mindst stranden

Fakta: Teamet bag Green Hills

  • Bygherre og køber: Balder Danmark (ca. 300 lejeboliger)
  • Bygherre: Bovieran Danmark (55 andelsboliger)
  • Projektudvikler og styringsentreprenør: Sjælsø Management
  • Arkitekt: Danielsen Architecture

Fakta: Køberen Balder Danmark

  • Balder Danmark A/S er et datterselskab af Fastighets AB Balder, som er et svensk børsnoteret selskab. Balder-koncernen er med aktiver pr. 30/9 2019 for over 150 milliarder SEK (over 100 milliarder DKK) ét af de største ejendomsselskaber i Skandinavien. Koncernen ejer, forvalter og udvikler boliger, erhvervsejendomme og hoteller i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Tyskland og England
  • I Danmark ejer Balder ca. 2.100 lejeboliger fordelt på otte ejendomme, der har beliggenhed på Østerbro, Havneholmen, ved Amager Strandpark og i Ørestad. Dertil kommer over 1.350 lejligheder i igangværende projekter, fordelt på fem ejendomme i Ørestad, Hillerød, Hedehusene, Høje-Taastrup og nu også Solrød. Disse står klar i løbet af de næste par år. Desuden ejer Balder bl.a. Cirkusbygningen samt en række hoteller i indre København som fx Nobis og Plaza
( Besøgt 2.044 gange, 1 besøg i dag )

Læs også:

Kommentarer

Seneste nyt

Bonnier køber del af Estate Media Nordic – ser store muligheder

Transaktioner / onsdag 21. oktober 2020

Ny ejer af Danbolig Erhverv København – nordsjællandsk partnerkreds ud

Pluss, Erhvervsmæglere, København, Virksomheder og mennesker / onsdag 21. oktober 2020

Køber sjællandsk lejlighedskompleks for trecifret millionbeløb

Bolig, Investering, Transaktioner / tirsdag 20. oktober 2020

Østjysk Bolig finder midlertidig forretningsfører efter fyring og politianmeldelse

Almene, Bolig, Jura / onsdag 21. oktober 2020

A.P. Møller-Mærsk køber naboejendom for 420 millioner kr.

Pluss, Investering, Kontor, København, Transaktioner / tirsdag 20. oktober 2020

Christian Bro Jansen: Talent er ofte overvurderet og hårdt arbejde undervurderet

Ung i Ejendom / tirsdag 20. oktober 2020

Kommende konferencer

Tirsdag den 27. oktober kl. 09:00

Investering i fremtidens almene boliger

- grønne renoveringer for milliarder i den blandede by

Tirsdag den 3. november kl. 09:00

Boliglejeret

- de væsentlige og grundlæggende principperEstate Podcast

Seneste nyheder