Michael Thodsen, investeringspartner i EDC Erhverv Poul Erik Bech i København. Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech

Københavns omegn er fortsat ejendomsinvestorernes favorit

For andet år i træk er Københavns omegn det mest populære område at investere i for ejendomsinvestorer – med boligudlejningsejendomme som klar favorit. Det viser EDC Erhvervs nyeste markedsundersøgelse om udsigterne for erhvervsejendomsmarkedet i 2020.

I november solgte Michael Thodsen, investeringspartner i EDC Erhverv Poul Erik Bech i København, en boligudlejningsejendom på over 3.000 kvm på Skibsager 4 i Solrød til en større dansk investor.

– Det har været en attraktiv ejendom, da den har et pænt afkast, fordelagtig kvadratmeterpris og stor sikkerhed i udlejningen, da den allerede er fuldt udlejet, og der generelt er stor efterspørgsel på lejligheder i området. Desuden har det været et plus, at ejendommen allerede er i drift, siger Michael Thodsen og fremhæver, at ejendommen blev solgt til lidt under udbudsprisen på 101 millioner kr. og rummer 70 et- og toværelses lejligheder.

Ejendommen i Solrød er da også langt fra et enkeltstående eksempel på at være i høj kurs blandt investorerne. EDC Erhvervs nyeste markedsundersøgelse blandt mere end 1200 investorer og virksomheder viser, at Københavns omegn for andet år i træk er investorernes favorit, når det kommer til, hvor de forventer at investere i 2020.

En fjerdedel af investorerne forventer således i 2020 at investere i én af forstæderne nord, syd eller vest for hovedstaden. Her er boliger stadig det mest populære investeringsmål med 63 procent af ejendomsinvestorerne, som forventer at investere i boligudlejningsejendomme i 2020.

Højere afkast og mindre risiko
Hos EDC Erhverv Poul Erik Bech i København mærker man også den store efterspørgsel på boligudlejningsejendomme i Københavns omegn. Michael Thodsen forklarer, at det især hænger sammen med det begrænsede udbud af boligudlejningsejendomme i hovedstaden samt en stigende efterspørgsel på lejeboliger i Københavns yderområder:

– Flere og flere investorer kigger ud af byen, da det begrænsede udbud af boligudlejningsejendomme i hovedstaden presser priserne i vejret – og afkastene i bund. I Københavns yderområder får man både lavere kvadratmeterpriser og højere afkast. Desuden er der god garanti for at få udlejet og dermed lav risiko forbundet med investeringen, da det generelt er blevet en trend at leje i stedet for at eje, og mange søger mod de stationsnære områder i udkanten af København tæt på naturen.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder