Nyt Hospital Nordsjælland. Illustration: Herzog & de Meuron og Vilhelm Lauritzen Arkitekter
Nyt Hospital Nordsjælland i Hillerød. Illustration: Herzog & de Meuron og Vilhelm Lauritzen Arkitekter

NCC i milliardkontrakt – største enkeltstående byggeprojekt i Nordsjælland nogensinde

Opførelsen af Nyt Hospital Nordsjælland kan nu gå i gang, efter Region Hovedstaden har underskrevet den endelige kontrakt med NCC som hovedentreprenør. Kontrakten på projektets første fase udgør cirka 1,2 milliard kr. ud af den samlede entreprenøropgave på cirka 2,4 milliarder kr.

Det nye Nordsjællands Hospital er det sidste af de store supersygehuse, der skal opføres i Danmark. Det samlede byggeteam, altså Nyt Hospital Nordsjælland, NCC og projektets totalrådgiver Herzog & de Meuron og Vilhelm Lauritzen Arkitekter, har brugt perioden efter sommerferien på at finde tekniske og metodemæssige optimeringer, og nu kan NCC gå i gang på grunden med selve bygge- og anlægsopgavens første fase.

Hospitalet opføres i den nye bydel Favrholm i Hillerød, og den samlede byggeperiode ventes at tage fire år.

– Vi glæder os meget til at fortsætte det allerede gode og tillidsfulde samarbejde med projektets bygherre, Nyt Hospital Nordsjælland. At skulle opføre et hospital af denne størrelse med alt, hvad det indebærer af entreprenørydelser og digitale byggestyringsprocesser, ligger rigtig godt til os, og vi ser frem til at tage hul på opgaven siger direktør Palle Bjerre Rasmussen, NCC Danmark.

Faser 
Den underskrevne kontrakt gælder – som nævnt – alene fase 1, der omfatter byggemodning, jord-, kloak-, beton- og stålarbejder.

Samtidig skal NCC stå for udbud og indkøb af entrepriser til lukning med facader og tag (altså tag, vinduer mv., der gør bygningen tæt) samt en serviceby til hospitalet (fase 2). Endelig skal NCC stå for udbud og indkøb af entrepriser vedrørende aptering (altså udførelsen af de faste, indvendige dele af bygningen), installationsfag (for eksempel ventilationer, rør og kabler) og terrænarbejde (fase 3). Forudsætningen for at fase 2 og fase 3 kan indgå i NCC’s hovedentreprise er, at indkøb og styring af entrepriserne kan holdes inden for bygherrens budget, hvilket NCC sammen med bygherre skal vurdere i næste fase.

Projektet
Opførelsen af hospitalet bliver det største enkeltstående byggeprojekt i Nordsjælland nogensinde, fremhæver byggeteamet. Bygningen på fire etager er formet som en firkløver og strækker sig over 118.000 kvm. Korte gåafstande for patienter og personalet er kombineret med udsigt til haver og natur, fordi der er evidens for, at det gavner patienternes bedring.

Ambitionen er at skabe et referenceværk for fremtidens hospitaler ved at bryde med det kolde, institutionelle udseende, som hospitaler kan være kendt for. Derfor har Nyt Hospital Nordsjælland gået efter et hospital, der er noget ud over det sædvanlige.

Fakta: Nyt Hospital Nordsjælland

  • Cirka 2,4 milliarder kr. i udbudssum for entreprenøropgaven
  • +310.000 borgere i optageområdet
  • +500.000 ambulante behandlinger om året
  • 70.000 akutte indlæggelser om året
  • 570 ensengsstuer
  • 118.000 kvm
  • Bygherre: Nyt Hospital Nordsjælland, Region Hovedstaden
  • Totalrådgiver: Herzog & de Meuron og Vilhelm Lauritzen Arkitekter




Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder