Patrizia.Valby.Boliger.

Branchenorm skal fjerne usikkerhed om boligstørrelse ved projektsalg

Dansk Ejendomsmæglerforening har i samarbejde med Forbrugerrådet Tænk udarbejdet nye regler – en såkaldt branchenorm – for angivelse af arealet på de forskellige rum ved projektsalg. Når man køber en lejlighed, der endnu ikke er opført, er det selvsagt vanskeligere for køberne at vurdere, hvor stort et rum reelt er, og hvordan det kan indrettes.

De nye regler gælder fra 1. januar 2020 for alle medlemmer af Dansk Ejendomsmæglerforening, som er cirka 95 procent af alle ejendomsmæglere i Danmark.

Fremover skal der på plantegningen anføres og illustreres den indvendige længde fra væg til væg for hvert enkelt rum (for eksempel 3,5 m x 4,0 m). På plantegningen må der ikke anføres yderligere arealangivelser som for eksempel areal i henhold til BBR.

Den nye norm har til formål at sikre, at de arealoplysninger, der anføres i plantegninger, ikke kan give anledning til misforståelser hos forbrugeren. Samtidig kan den give forbrugeren brugbare oplysninger til for eksempel fremtidige indretningsmuligheder af projektboligen, oplyser Dansk Ejendomsmæglerforening og Forbrugerrådet Tænk.

’Skal være trygt at købe en ejerbolig’
– Det skal være trygt for folk at købe en ejerbolig, også når det er en, der først skal opføres. Med de nye regler bliver størrelsen tydeligere for køber, så vi undgår, at de nyslåede boligejere bliver skuffet, første gang, de åbner døren til deres nyopførte bolig, siger direktør Ole Hækkerup, Dansk Ejendomsmæglerforening.

Vicedirektør Vagn Jelsøe, Forbrugerrådet Tænk, håber, at den nye branchenorm kan forhindre strid om og frustrationer over størrelser ved projektsalg.

– Forbrugere har i en række tilfælde oplevet at købe en projektbolig, som ved indflytningen har vist sig at give væsentligt færre antal kvm til rådighed, end de havde forventet på baggrund af de oplysninger, som de fik i forbindelse med købet. De har selvsagt følt sig taget ved næsen, og vi håber derfor, at branchenormen kan bidrage til at forhindre lignende sager fremover, siger Vagn Jelsøe.

Kilde og grafik: Dansk Ejendomsmæglerforening og Forbrugerrådet Tænk

Læs også:

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder