Adm. direktør Christian Listov-Saabye, MOE. Foto: MOE
Adm. direktør Christian Listov-Saabye, Moe. Foto: John Ehbrecht

Franske Artelia Group køber Moe

Endu en rådgivende ingeniørvirksomhed køber en virksomhed. Denne gang er det dog ikke en arkitektvirksomhed, som senest var tilfældet, da den danske rådgivende ingeniørvirksomhed Rambøll mandag annoncerede køb af danske Henning Larsen Architects.

Men franske Artelia Group, en international ingeniørrådgiver med kontorer i 30 lande verden over, køber den danske rådgivende ingeniørvirksomhed Moe med 900 medarbejdere. Samlet har de to virksomheder 6.000 medarbejdere.

De to virksomheder har gennem 2019 arbejdet med en aftale om at gå sammen. Det har ’været vigtigt for Moe at finde den helt rigtige partner, der med et internationalt udgangspunkt kan understøtte strategien om fortsat vækst og udvikling både i Danmark og i hele Norden, og hvor værdier og ejerskabsmodel passer sammen’, lyder det fra Moe.

Ejerne af Moe bliver ejere i Artelia, der ligesom Moe er en 100 procent medarbejderejet virksomhed.

Moe fortsætter i sin organisering med samme direktion, ledelse og medarbejdere, ligesom navnet Moe beholdes.

– Vi ser utrolig meget frem til dette nye kapitel i vores historie. Sammen med Moe bliver vi blandt de største ingeniørfirmaer i Europa, og vi vil kunne tilbyde vores forstærkede kompetencer på et globalt marked i mere end 30 lande, siger adm. direktør Benoît Clocheret, Artelia Group.

Strategi
De to firmaer har sammen lagt en strategi med fokus på Nordeuropa. Med Artelia i ryggen opnår Moe flere muskler til at fortsætte udviklingen af forretningen mod nye markeder, siger adm. direktør Christian Listov-Saabye, Moe, og fremhæver, at Moes kompetencer inden for bæredygtig by-, bolig- og energiudvikling kan komme i spil internationalt.

Amager Bakke, hvor Moe har haft ingeniørrådgivningen på samtlige bygge- og anlægsarbejder, byggeledelsen, projekteringsledelsen og arbejdsmiljøkoordinering. Foto: Rasmus Hjortshøj

Udover hovedkontoret i København og landsdækkende regionskontorer i Danmark har Moe to datterselskaber i henholdsvis Norge og i Filippinerne.

Strategien er at udvide koncernens tilstedeværelse, ikke kun i Danmark med en markedsledende position, men også i de andre nordiske lande.

– For Moes datterselskab i Norge betyder det nye setup lovende nye muligheder takket være Artelias internationale erfaring inden for transport, maritim teknik, vandkraft og vedvarende energi, siger Christian Listov-Saabye.

Moes 90 ansatte i Filippinerne får nye muligheder for at fortsætte væksten i Sydøstasien, hvor Moes datterselskab PTS opererer, og hvor Artelia har 600 medarbejdere i Vietnam, Thailand, Cambodja, Singapore, Indonesien og Myanmar.

Moe har benyttet Nordic M&A som eksklusive finansielle rådgivere i processen.

Endnu et opkøb
I november 2018 offentliggjorde Cowi køb af Arkitema Architects. Læs mere her

I januar 2018 offentliggjorde Sweco køb af Årstiderne Arkitekter. Læs mere her

Fakta: Artelia

  • Artelia er en international tværfaglig ingeniørkoncern med speciale inden for byggeri, infrastruktur, vand, industri og miljø med 4.900 ansatte og en årlig omsætning på mere end 4 milliarder kr.
  • Internationalt har koncernen kontorer i mere end 30 lande i Europa, Afrika, Mellemøsten, Asien og Amerika
  • Artelia er ejet af ledere og ansatte

Fakta: Moe

  • Moe er en med mere end 900 medarbejdere fordelt på landsdækkende kontorer og datterselskaber i henholdsvis Norge og i Filippinerne
  • Virksomheden har en årlig omsætning på mere en 600 millioner kr. Moe rådgiver inden for områderne Byggeri, Energi & Industri og Infrastruktur
  • De ledende medarbejdere er ejere af Moe og bliver medejere i Artelia
Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder