Estate Media –

Nyheder – Danmark

Kontor- og boligejendommen i Paris. Foto: PFA
Kontor- og boligejendommen i Paris. Foto: PFA

PFA køber franske ejendomme for 3,4 milliarder kr.

Danmarks næststørste ejendomsinvestor foretager sine første direkte ejendomsinvesteringer i Frankrig

Søren Duran Duus

mandag 2. december 2019 9:57

PFA foretager nu sine første direkte ejendomsinvesteringer i Frankrig med investeringer i en kontor- og boligejendom, i servicerede seniorboliger og i logistikejendomme. De tre investeringer er på i alt cirka 3,4 milliarder kr., oplyser Danmarks næststørste ejendomsinvestor.

– En del af vores investeringsstrategi er at øge vores ejendomsinvesteringer uden for Danmark. Og som led i den strategi har det været naturligt at kigge mod investeringer i Frankrig, som er blandt Europas største og ledende økonomier. Her passer de tre investeringer perfekt ind, og med dem er vores portefølje af udenlandske ejendomsinvesteringer nu oppe på cirka 35 milliarder kr., siger Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA.

Konkret investerer PFA i en historisk kontor- og boligejendom i centrum af Paris, i servicerede seniorboliger på tværs af Frankrig samt i logistikejendomme i franske logistikområder.

– Investeringerne i Frankrig har alle fokus på megatrends. For eksempel bidrager investeringen i seniorboliger til at imødekomme det voksende behov for servicerede seniorfaciliteter, der følger af en aldrende fransk befolkning. Samlet er der tale om tre solide og langtidsholdbare investeringer, der skal bidrage positivt til afkastet på kundernes pensionsopsparinger, siger Michael Bruhn.

Kontor- og boligejendom i Paris
PFA investerer knap 1,9 milliard kr. i den klassiske ejendom Square d’Orleans i Paris. Ejendommen ligger centralt i den franske hovedstad, hvor der er et begrænset udbud og en høj efterspørgsel efter både kontorer og boliger, fremhæver Michael Bruhn. Ejendommen er på cirka 13.700 kvm fordelt på cirka 5.500 kvm bolig og cirka 8.200 kvm kontor. Ejendommen skal renoveres og ombygges henover en længere periode og blive til en co-working/co-living ejendom.

Seniorboliger på tværs af Frankrig
PFA investerer cirka 750 millioner kr. i et separat mandat inden for servicerede seniorboliger, hvor det forventes at opnå en portefølje på cirka 1.300 seniorboliger fordelt på 10-15 ejendomme på tværs af Frankrig. Der investeres løbende i seniorboligejendomme, som enten er opførte og skal udvikles eller leveres færdigbygget. Alle ejendommene udlejes til en professionel operatør, som leverer en række services. Boligerne er målrettet gruppen af såkaldt uafhængige seniorer.

Baggrunden er, at antallet af ældre over 75 år er kraftigt stigende i Frankrig, hvor særligt antallet af uafhængige seniorer vokser betydeligt.

Logistikejendomme
Logistiksektoren i Frankrig forventes at opleve fortsat vækst med øget efterspørgsel, hvilket blandt andet understøttes af stigende ehandel. Derudover er det franske logistikmarked præget af et begrænset udbud af især moderne og effektive logistikejendomme, fremhæver det danske pensionsselskab

I den forbindelse investerer PFA cirka 750 millioner kr. i et separat mandat inden for logistikejendomme i Frankrig. Der investeres løbende i logistikejendomme, som enten er opførte og skal udvikles eller leveres færdigbygget. Rent geografisk er der fokus på logistikejendomme beliggende nær bycentrum, havne og lufthavne i veletablerede franske logistikområder og byer som eksempelvis Bordeaux, Lyon, Lille og Paris.

Læs også:

Kommentarer

Seneste nyt

Jeudan køber 32.000 kvm stor parkeringskælder på Amerika Plads for 335 millioner kr.

Investering, København, Transaktioner / fredag 6. december 2019

Rundspørge om 5.2-stramningsforslag: ’Ren gift for markedet’

Pluss, Renovering, Bolig / fredag 6. december 2019

Nyt bykvarter på Postgrunden ved Københavns Hovedbanegård navngivet

Projektudvikling, Byudvikling, København / fredag 6. december 2019

Nyt bestyrelsesmedlem i PropTech Denmark: Vildt spændende

Kvinder i ejendom, PropTech, Pluss / fredag 6. december 2019

Colliers: Seriøse og langsigtede investorer kan leve med de fleste 5.2-stramninger – undtagen én

Pluss, Renovering, Erhvervsmæglere / fredag 6. december 2019

PFA rekordinvesterer 2,6 milliarder kr. i logistikportefølje med koreansk investor

Industri og logistik, Investering, Transaktioner / fredag 6. december 2019

Kommende konferencer

Mandag den 9. december kl. 09:00

Værdiansættelse af investeringsejendomme

- metoder, opgaver og begrænsninger

Tirsdag den 14. januar kl. 09:00

Investering i lager- og logistikejendomme 

- investering, udvikling og nye knudepunkter

Jobmarked

Nyeste opslag

Senior Investment Manager

     

     

Estate Podcast

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland