Estate Media –

Nyheder – Danmark

Podcast-panel: Udsigt til godt 2020

Det blev til en spændende diskussion om branchens udvikling, da udviklingsdirektør i NREP og tidligere overborgmester i København, Jens Kramer Mikkelsen, partner og director i Colliers, Peter Lassen samt koncernchef Kirsten Anker Sørensen fra Link Arkitektur torsdag deltog i Estate Podcast

Kim Plesner

fredag 29. november 2019 8:54

– Der er ved at være konsensus om, at 2020 bliver et godt ejendomsår, i lighed med 2019, så der er gode, grundlæggende betingelser for ejendomsmarkedet, – måske hvis vi lige ser bort fra retail, – og set ud fra investorernes synspunkt, siger Peter Lassen.

Peter Lassen havde i dagens anledning taget emnet “Hvor kommer opgaverne fra” med til drøftelse i panelet.

– Kontormarkedet er meget hot, men der bliver også bygget rigtig meget. Industri og logistik er super-hot, men der er ikke så mange grunde, så jeg sidder og tænker lidt, hvis man er developer eller rådgiver og skal leve af nybyggeri, så kunne jeg godt være lidt i tvivl om, hvor de her opgaver skulle komme fra, når vi kigger ind i 2020 eller 2021.

Jens Kramer Mikkelsen deler dog ikke den skepsis, specielt ikke når det kommer til hovedstadsområdet.

– Jeg oplever, hvis vi for eksempel ser på hovedstadsområdet, at der stadig er et betydeligt markedstryk, og at der stadig er en betydelig efterspørgsel efter boliger. Og i det centrale hovedstadsområde, hvor der alene i Københavns Kommune fortsat er en befolkningstilvækst på 1.000 personer om måneden, det udløser jo et efterspørgselspres, som vil udløse flere opgaver og byggerier.

Jens Kramer Mikkelsen tror væksten kommer til at bestå af diversitet og forskelligartede projekter frem for hyldevarer og ser frem imod offentliggørelsen af Kommuneplan 2019, der er lige på trapperne og kommer til at definere hvilke byggemuligheder og hvilke arealer der kommer i spil de næste år.

– Jeg tror på et godt ejendomsår. Jeg tror, at vi hele tiden skal udfordres og lade os udfordre. Vi skal hver især blive bedre og udfordre hinanden og ikke bare gøre det, vi gjorde sidste år, men prøve at stå på tæer og gøre det endnu bedre. Jeg tror, det bliver et godt år, sagde Jens Kramer Mikkelsen.

Kirsten Anker Sørensen tror også på et godt år i Hovedstadsområdet, især med fokus på væksten i omegnskommunerne i 2020.

– Jeg tror, at i og med det bliver dyrere og dyrere at bo i København, skal der også ske noget ude i omegnskommunerne. Vi kan allerede se, at ringene spredes, og der er også en mulighed for at kigge på de her nye boligformer,  nye fællesskaber, som vi slår et slag for inde i København.

Netop bofællesskaber bliver en af nøglerne i årene fremover, mener Jens Kramer Mikkelsen, der også ser gode muligheder udenfor hovedstadsområdet.

– Jeg synes, der er ganske spændende muligheder i Aarhus, rundt om Aarhus, i Odense og rundt om København, hvor det er andre ting, for eksempel et lavere prisniveau, der trækker. Og når det kommer til diskussionen om hvor små boliger, man skal bygge, så er det vigtigt at have fælleskabselementer med for at kompensere for boligens egen størrelse. Vi vil se “service-living”, hvor der er nogle funktioner der er knyttet til, der er fitness centre, mulighed for at invitere familien på besøg i fællesfaciliteter, måske med café funktioner. Jeg tror, det bliver et godt år, hvor vi kommer til at se nye koncepter og nye løsninger i praksis.

Hør hele torsdagens Estate Podcast ved at klikke på playeren nedenfor eller lyt med på Soundcloud eller iTunes.

Læs også:

Kommentarer

Seneste nyt

Ny dansk proptech-platform vil indtage hele Norden senest i 2021

PropTech, Pluss, Udlejning / fredag 5. juni 2020

ELF Development får overskud på 153 millioner kr. – forventer endnu bedre 2020

Regnskab og resultater, Projektudvikling / fredag 5. juni 2020

Stramning af paragraf 5, stk. 2 vedtaget – få overblikket

Renovering, Bolig, Investering / fredag 5. juni 2020

Nordicals København i tilbagegang: 2020 bliver udfordrende

Pluss, Regnskab og resultater, Erhvervsmæglere / torsdag 4. juni 2020

Casa skal konvertere IBM-kompleks til 312 kollegieboliger i Aarhus

Entreprenører, Aarhus, Byggeri / torsdag 4. juni 2020

Ny direktør for sjællandsk administrationsselskab

Pluss, Administration, Virksomheder og mennesker / fredag 5. juni 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 11. juni kl. 10:00

WEBINAR: Hotelmarkedet efter Corona

- med Christian Kielgast, Peter Haaber og Kamilla Sevel

Onsdag den 17. juni kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Trekantområdet

- investeringer i Vejle, Kolding og Fredericia

Estate Podcast

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland