Estate Media –

Nyheder – Danmark

Utilfredshed med lovforslag om generationsskiftebeskatning

I nyt lovforslag fra regeringen beskattes familieejede ejendomsvirksomheder fortsat med op til 50 procent ved generationsskifte

Søren Duran Duus

tirsdag 26. november 2019 11:31

Nyt lovforslag fra regeringen om generationsskiftebeskatning falder ikke i god jord hos Ejendomdanmark, fordi familieejede ejendomsvirksomheder fortsat beskattes med op til 50 procent ved generationsskifte – og så er forslagets ’ultrakorte høringsfrist udtryk for en kedelig tendens til at haste vigtige love igennem på skatteområdet’, fremhæver brancheforeningen.

S-regeringen har længe bebudet at ville hæve skatten for generationsskifter i familieejede virksomheder fra 6 til 15 procent. Men ændringerne rammer ikke de mange familieejede virksomheder i ejendomsbranchen, da de allerede betaler en endnu højere skat ved generationsskifte – og regeringen har ikke brugt anledningen til at få aktive ejendomsvirksomheder ligestillet med alle andre virksomheder.

’Passive virksomheder’
Virksomheder, der beskæftiger sig med ejendomsdrift, har i dag ikke mulighed for at foretage generationsskifte i skattemæssig forstand. De skal derfor ikke kun betale 15 procent i arveafgift, men står med en skatteregning på næsten 50 procent af virksomhedens værdi. Det er ’ærgerligt og skadeligt’, lyder det fra Ejendomdanmark.

– Med den negative særbehandling af ejendomsbranchen dræner man aktive virksomheder for værdier – og lovforslaget løser ikke dette problem. Man sætter bare skatten op generelt, siger adm. direktør Jannick Nytoft, Ejendomdanmark.

I Danmark findes cirka 4.000 familieejede virksomheder, der beskæftiger sig med ejendomsdrift.

Disse virksomheder betragtes skattemæssigt som ’passive virksomheder’, og må derfor ikke foretage generationsskifte uden også at betale såkaldt aktieavanceskat og for at kunne betale denne skat, må mange for eksempel sælge fra eller hive aktieudbytte ud af virksomhederne – udbytter, der også skal betales skat af. Dermed bliver den samlede skatteregning for et generationsskifte på op til halvdelen af virksomhedens værdi.

Lovforslag med kort svarfrist
Lovforslaget er blevet sendt i høring med kun få dages svarfrist. Selvom der ikke er tale om et langt eller kompliceret lovforslag, er den korte frist alligevel problematisk, mener brancheforeningen.

– På skatteområdet har man på det seneste haft et noget afslappet forhold til høringsfrister. Vi så det også i det meget komplicerede lovforslag om de kommende ejendomsvurderinger – her blev lovforslagene sendt i høring meget sent og med frister langt under det anbefalede minimum, siger Jannick Nytoft.

Folketinget anbefaler en minimumsfrist på fire uger for høringer. Lovforslaget om de kommende ejendomsvurderinger havde en frist på to uger, hvorefter fulgte en supplerende høring med frist på fire dage. Det nuværende forslag om generationsskiftebeskatning har ligeledes en frist på få dage, fremhæver Jannick Nytoft.

Læs også:

Kommentarer

Seneste nyt

Trecifret millionhandel ved Rådhuspladsen i København

Pluss, Investering, Kontor, København, Transaktioner / torsdag 4. juni 2020

Ny partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech i Nordjylland

Erhvervsmæglere, Virksomheder og mennesker / torsdag 4. juni 2020

Koncenton køber yderligere 154 boliger – se estimeret pris

Pluss, Bolig, Investering, Transaktioner / torsdag 4. juni 2020

Bruttofortjenesten og bundlinjen falder også i Nordicals København

Pluss, Regnskab og resultater, Erhvervsmæglere / torsdag 4. juni 2020

Tetris vil konvertere militært øvelsesterræn til 108 boliger

Bolig, Byudvikling, Bæredygtighed, Investering, Transaktioner / torsdag 4. juni 2020

Pensam tager med opkøb hul på opbygning af cityportefølje af erhvervsejendomme

Pluss, Investering / torsdag 4. juni 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 11. juni kl. 10:00

WEBINAR: Hotelmarkedet efter Corona

- med Christian Kielgast, Peter Haaber og Kamilla Sevel

Onsdag den 17. juni kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Trekantområdet

- investeringer i Vejle, Kolding og Fredericia

Estate Podcast

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland